Els Cardinale denuncien que han viscut un "malson impossible" (Peiffer Wolf Carr Kane & Conway)
Estats Units

S'intercanvien les filles de 4 mesos en saber que la clínica va confondre els embrions

Després de sotmetre's a un tractament de fertilitat, dues dones de Califòrnia van donar a llum l'una a la filla de l'altra

Juli Rodés AlmerActualitzat

Una parella de Califòrnia ha denunciat una clínica de fertilitat de Califòrnia que hauria intercanviat per error dos òvuls fecundats.

El setembre de 2019, Daphna i Alexander Cardinale van ser pares per segona vegada després de sotmetre's a un tractament de fertilitat in vitro en una clínica de Califòrnia anomenada California Center for Reproductive Health (CCRH).

Ja en el moment de donar a llum van veure que la nena que acabava de néixer tenia la pell i els cabells més foscos que ells i la seva família, expliquen els seus advocats.

"Va ser tan sorprenent que l'Alexander, de fet, va fer unes passes enrere, i es va recolzar contra la paret", explica l'escrit de denúncia presentat aquest dilluns a Los Angeles.


Al cap d'uns dos mesos, els Cardinale van decidir fer-se un test d'ADN que va confirmar les seves sospites.

"L'habitació es va encongir, em vaig marejar i tot va quedar com adormit", ha explicat Alexander Cardinale aquest dilluns, en roda de premsa, recordant el moment que van veure el resultat.


Intercanviar per recuperar la filla biològica

A partir d'aquí, el CCRH els va ajudar a localitzar la parella, també de Califòrnia, que amb una setmana de diferència havia donat a llum a la seva filla.

Quan la van poder veure per primera vegada, la nena ja tenia quatre mesos.

Després d'algunes reunions, les dues parelles van estar d'acord a intercanviar les criatures i recuperar cadascuna la seva filla biològica, un procés que els tribunals ja han legalitzat.

Daphna i Alexander Cardinale (Peiffer Wolf Carr Kane & Conway)

L'error ha quedat resolt, però no les seqüeles, que són molt doloroses, expliquen els Cardinale.

"Els nostres records del part sempre estaran marcats per la realitat malalta que la nostra filla biològica va ser donada a algú altre i que la criatura que jo vaig lluitar per dur a aquest món no era una criatura meva que jo pogués conservar", explica Daphna, que argumenta:

"Em van robar la capacitat de gestar la meva pròpia criatura."


I, després del part, "en comptes de donar el pit a la meva filla, vaig donar el pit i vaig crear un vincle amb una criatura que més tard vaig haver de donar".

Per l'Alexander, "el naixement de la nostra segona filla hauria d'haver estat un dels moments més feliços de la meva vida, però he estat sacsejat i pertorbat pel fet de no reconèixer-la".


Un "malson impossible"

També qualifica de "malson impossible" l'intercanvi de les nenes, que va suposar "perdre la filla que coneixes per una filla genètica que encara no coneixes".

Dapha afegeix que "ningú no pot subestimar l'angoixa i la confusió" per les quals han passat en tot aquest procés, que segons el text de la denúncia els ha causat "símptomes d'ansietat, depressió i trastorn per estrès posttraumàtic".

I afegeix que tot l'afer ha estat encara més dur per a la primera filla, de 7 anys.

Els Cardinale expliquen que el procés ha estat encara més dur per a la seva primera filla, de 7 anys (Peiffer Wolf Carr Kane & Conway)

La denúncia dels Cardinale és contra el CCRH i contra el laboratori embriològic VitroTech Labs.

L'altra parella involucrada en aquest cas, que ha preferit mantenir-se en l'anonimat, també té intenció de presentar denúncia, segons els advocats dels Cardinale.

ARXIVAT A:
Estats UnitsFamília
Anar al contingut