París

Sindicats i autoritats coincideixen que a les protestes hi ha menys manifestants

Nova jornada de mobilitzacions a França. Tant el govern com els sindicats han coincidit, però, a afirmar que aquest dijous s'han manifestat menys persones que en les mobilitzacions anteriors. Els sindicats calculen que, arreu del país, s'han manifestat uns dos milions de persones, una xifra que fonts oficials rebaixen fins a 560.000. Mentrestant, la vaga a França continua tenint repercussions a Catalunya en les connexions ferroviàries i aèries: s'han cancel·lat 76 vols i s'han suspès els viatges amb tren fins a París i Montpeller.

Actualitzat
L'endemà que l'Assemblea Nacional aprovés l'endarreriment de l'edat mínima de jubilació fins als 62 anys, França ha viscut un nou dia de protestes contra la llei de reforma de les pensions. El seguiment, però, ha estat inferior al de jornades de vaga anteriors, com ha reconegut el líder del sindicat CGT, Bernard Thibault.

La protesta d'aquest dijous és la setena aturada convocada pels sindicats des del setembre i la primera des de l'aprovació de la reforma, però el pes de les mobilitzacions s'ha afeblit. En el conjunt de manifestacions celebrades el 19 d'octubre, per exemple, van sortir al carrer 3,5 milions de persones segons els sindicats (1,1 segons el govern). Tanmateix, Thibault ha remarcat que les mobilitzacions d'aquest dijous són d'una "gran amplitud" i "impressionants". El govern, en canvi, ha dstacat que es tracta de "la participació més dèbil des de l'inici de les jornades de mobilització".

Pel dissabte 6 de novembre ja s'ha anunciat una nova jornada de mobilitzacions.

Les afectacions a Catalunya

La vaga a França ha afectat de nou el trànsit aeri i la xarxa ferroviària catalana. Al Prat s'han cancel·lat 42 vols, tant de sortida com d'arribada; a Girona, 22, i a Reus, 12. Tots són vols amb destinació a França o a altres ciutats d'Europa que necessiten sobrevolar l'espai aeri francès.

Pel que fa als trens, s'han suspès els de Barcelona-París i Barcelona-Montpeller; els de Barcelona cap a Milà i Zuric tenen un tram alternatiu per carretera, i els de Cartagena i Llorca acaben o comencen a Portbou.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut