Deauville

Sarkozy no afluixa malgrat les protestes i manté la reforma de les pensions

Nicolas Sarkozy es manté implacable en la defensa de la reforma de les pensions malgrat les fortes mobilitzacions que ha provocat. El president francès ha afirmat que la reforma és "essencial" i que pensa tirar-la endavant tot i les protestes, que han escalfat l'ambient al carrer i han deixat més d'un miler de benzineres sense combustible. Sarkozy també ha justificat que és "natural" la intervenció del govern per garantir el subministrament de carburant.

Actualitzat
El president francès ha anunciat que França "posarà en marxa la reforma, com els nostres amics alemanys van fer fa uns quants anys". Sarkozy ha fet aquestes declaracions després de reunir-se a Deauville amb la cancellera Angela Merkel i abans de reunir-se tots dos amb el president rus, Dmitri Medvédev. 

El projecte de llei retarda dels 60 als 62 anys l'edat mínima per jubilar-se i també amplia dels 65 als 67 anys l'edat per cobrar la pensió sencera. 

Amb referència als problemes de subministrament de combustible, fruit de la vaga que les 12 refineries franceses fan des de dimarts passat i l'allau de conductors que han anat a omplir el dipòsit, Sarkozy ha argumentat que és "natural" que el govern actuï per garantir "que els automobilistes tindran benzina i que no hi haurà enfrontaments".

El dirigent francès ha defensat d'aquesta manera l'ordre administrativa que ha obligat a tornar a la feina treballadors de refineries argumentant causes majors no justificades.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut