La Khadija i la Cherive, operades amb èxit
La Khadija i la Cherive, operades amb èxit (Sant Joan de Déu)

5 hores i 20 professionals per separar les siameses de Mauritània a Sant Joan de Déu

En la intervenció per a separar les nenes, que van néixer unides per la part de l'abdomen, hi han participat 20 professionals i ha durat cinc hores

RedaccióActualitzat

La Khadija i la Cherive, les dues bessones siameses procedents de Mauritània, ja viuen separades. L'Hospital Sant Joan de Déu ha anunciat aquest dimecres que l'operació, que ha durat cinc hores i en la qual han participat 20 professionals, s'ha desenvolupat segons el previst.

Les nenes, que van néixer el 8 d'octubre, estaven unides per la part superior de l'abdomen, amb un cordó umbilical únic i un pes conjunt de 5,2 quilograms. 

El 27 d'octubre van arribar a Barcelona amb els seus pares a través del programa solidari "Cuida'm", i des del 3 de novembre estaven ingressades a la unitat de cures intensives neonatals de l'hospital.

Durant aquests dies, han estat ateses pels equips de Neonatologia i Cirurgia i per especialistes en Cardiologia, Gastroenterologia, Nutrició i Anestèsia. Ara faran la recuperació a la Unitat de Cures Intensives Neonatals.

Des que va néixer, el 2004, el programa Cuida'm ha tractat 395 infants de tot el món, tot i que aquesta era la primera operació d'aquest tipus que han fet els especialistes de l'hospital.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut