Sant Joan Despí

Seguiment de la nit electoral del 28-N a través del 3cat24

El 3cat24.cat activarà tot el seu potencial tècnic i humà per seguir la nit electoral de diumenge 28 de novembre. Des de les vuit del vespre el portal informatiu de TV3 i Catalunya Ràdio canviarà la seva fesomia habitual per convertir-se en una finestra oberta al desenllaç de les eleccions al Parlament de Catalunya. Gràfics interactius amb la distribució de vots i escons, seguiment minut a minut dels fets més rellevants que es vagin succeint, notícies sobre tots els protagonistes i presència física de sis periodistes als quarters generals de cada partit i una setè de preparat per possibles irrupcions de noves formacions. Tot plegat, amb un ull posat a les xarxes socials.

Actualitzat
Catalunya decidirà diumenge la composició del nou Parlament. Elegirà els seus futurs representants polítics pels quatre anys vinents. Aquells que legislaran les normes del país, els que marcaran el camí a seguir per mirar de sortir de la crisi, els que dissenyaran la resposta a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i donaran la cara en les relacions entre Catalunya i Espanya. El país -en definitiva- hi diu la seva perquè els parlamentaris decideixin qui el governa.

Diumenge d'eleccions

No és un diumenge qualsevol. Així que, davant la transcendència de la jornada, el 3cat24 ha preparat un dispositiu tècnic i humà per estar a l'altura de les expectatives i donar totes les respostes als nostres usuaris. Un equip de fins a 25 persones dedicarà tots els seus esforços a recollir totes les informacions que generi el 28-N des de primera hora del matí fins ben entrada la matinada.

Les cròniques d'obertura dels col·legis electorals i les possibles incidències, la votació de cada líder amb representació parlamentària i la cobertura de les informacions oficials sobre dades de participació seran alguns dels focus que centraran l'atenció dels professionals del 3cat24 al llarg del matí i la tarda. Els focus es multiplicaran a partir de les vuit del vespre.

El sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio

La publicació del sondeig que ha encarregat TV3 i Catalunya Ràdio marcarà un punt d'inflexió en la cobertura electoral fins aleshores. A les vuit del vespre la portada del 3cat24 publicarà un seguit de taules gràfiques amb els resultats de l'estudi elaborat per l'empresa Ipsos EcoConsulting. La distribució estimada d'escons i els vots aconseguits es complementarà amb informació sobre els índexs de participació actuals i històrics.

Serà ben bé a l'inici del desenllaç de la jornada, i de ben segur que es començarà a notar moviment als quarters generals de cada partit. El 3cat24 serà testimoni directe d'aquestes reaccions a través de sis redactors desplaçats a cada un dels hotels o seus de les formacions polítiques amb representació parlamentària. Igualment, el portal ha previst la cobertura de la nit electoral a casa d'algun partit extraparlamentari que pugui obtenir escons a l'hemicicle de la Ciutadella.

"En directe des dels quarters generals"


Els enviats especials nodriran el que hem anomenat "En directe des dels quarters generals", una pàgina que ja podeu consultar i que oferirà pinzellades de l'ambient que es viu als nuclis de cada partit. Hi haurà "posts" descriptius, fotografies i també alguns vídeos que aportin aquells elements informatius al voltant dels grans protagonistes de cada quarter general. Seran els nostres enviats especials els que s'encarreguin també d'alimentar el Twitter i el Facebook del 3cat24. Cal dir que les xarxes socials i tot el que hi bulli no tan sols seran una eina de difusió dels continguts del portal, sinó també una font més. Un protagonista més de la nit electoral.

Des de la redacció del 3cat24 s'obrirà un minut a minut al llarg de tot el dia que aporti els titulars que ofereixi el transcurs de la jornada. I paral·lelament, els nostres periodistes redactaran les cròniques de la jornada i les notícies que generi cada partit. Tots els actors del 28-N tindran a sobre l'ull amatent del 3cat24 per poder informar puntualment i rigorosa d'allò que pugui ser noticiable per als nostres usuaris.

Tots els resultats

En el moment que s'escrutin totes les paperetes, la portada del 3cat24 ampliarà l'oferta de gràfics. Els vots obtinguts per a cada partit i el percentatge, l'índex de participació i la distribució dels escons a l'arc parlamentari ocuparan un espai destacat de la portada. Al costat, l'usuari trobarà informació detallada dels resultats a cada província, a cada comarca i fins i tot a cada municipi.

Tot plegat sense descuidar els vídeos i els àudios que tant TV3 com Catalunya Ràdio ofereixin a través dels seus programes especials amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre.
Anar al contingut