El Seat Tarraco que s'ha presentat a Tarragona (EFE)
El Seat Tarraco que s'ha presentat a Tarragona (EFE)
Tarragona

Seat Tarraco, el primer amb nom de ciutat catalana, es presenta al món a Tarragona

El president de la firma automobilística nega cap lectura política del nom

RedaccióActualitzat

El Seat Tarraco, el tercer totcamí de l'empresa, s'ha presentat internacionalment a la ciutat de la qual agafa el nom, Tarragona. És el model més gran d'aquesta gamma que té la marca i el primer que porta un topònim de Catalunya, escollit per votació popular.

Amb 4,75 metres de longitud, 1,66 d'alçada i set seients, el Tarraco és més gran que l'Arona i l'Ateca. Es fabricarà íntegrament a la ciutat alemanya de Wolfsburg i es començarà a comercialitzar a principis de l'any que ve.

El president de Seat, Luca De Meo, ha explicat que produir-lo a Catalunya "mai ha estat una opció", pel cost que hauria suposat adaptar les instal·lacions de Martorell a les característiques del model.


L'automobilística havia d'anunciar el nom l'octubre passat, però ho va ajornar "sine die" per la situació política a Catalunya, una situació malgrat la qual, en canvi, Seat no va traslladar la seva seu fora de Catalunya. Finalment, al febrer va desvelar que es diria Tarraco. Ara, De Meo ha negat cap lectura política del nom:

"És un nom bonic per a un cotxe important, perquè sona fort. Nosaltres estem compromesos amb Barcelona, amb Catalunya, amb Espanya, i fem la nostra feina, que és produir cotxes, vendre cotxes, vetllar per futur de la nostra gent... I no vull entrar en aquesta mena de debats."


Seat preveu que el Tarraco sigui el seu cinquè model més venut, darrere del León, l'Ibiza, l'Arona i l'Ateca. L'empresa ha augmentat les vendes el 22% en els primers vuit mesos de l'any respecte al 2017 i preveu tancar l'any amb xifres rècord.

Notícia relacionada: Abans que el Seat Tarraco hi va haver la Siata Tarraco

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut