Washington

Sean Penn acusa el govern mexicà de convertir-lo en objectiu del càrtel de Sinaloa

L'actor nord-americà creu lque es declaracions del govern dient que van poder capturar "El Chapo" gràcies a l'entrevista amb ell el posen en el punt de mira del càrtel de la droga

RedaccióActualitzat

L'actor nord-americà Sean Penn trenca el seu silenci després de fer-se pública la seva entrevista amb "El Chapo" Guzmán mentre estava fugat. Una entrevista que va publicar la revista "Rolling Stone" que es va conèixer just l'endemà de la captura del narcotraficant, la setmana passada.

Penn ha tingut paraules molt dures cap al govern mexicà, que està investigant possibles il·legalitats. És un avançament de les declaracions que es podran veure diumenge al programa "60 minutes".

L'actor acusa el govern d'Enrique Peña Nieto de convertir-lo en objectiu del càrtel de Sinaloa, perquè diuen que van poder capturar el líder d'aquesta organització criminal gràcies a l'entrevista que van tenir.

"El govern mexicà ha fet públic tot això en part perquè el volen culpar i posar-lo en risc?", li pregunta el periodista Charlie Rose en l'entrevista de la CBS.

"Sí", contesta Penn.

"Volien posar-lo en el punt de mira del càrtel de la droga?" li diu Rose.

"Sí", respon Penn.

"Tem per la seva vida?", li pregunta el periodista.

"No", assegura Penn.

Segons Penn, l'executiu mexicà l'ha volgut culpar perquè se sentia humiliat:

"El govern mexicà estava clarament humiliat pel fet que algú hagués trobat el Chapo abans que ells. Però no ho vam fer. No som més intel.ligents que l'agència de narcotràfic nord-americana o la intel.ligència mexicana."

Penn ha afirmat que les reunions amb "El Chapo" Guzmán es van fer "moltes setmanes abans" i molt lluny del lloc on finalment va ser capturat.

Penn també és molt contundent quan diu que ha fracassat. L'entrevista publicada a la revista "Rolling Stone" no ha aconseguit l'objectiu de "contribuir a la discussió sobre les polítiques de lluita contra la droga".

"El Chapo" Guzmán, que es va escapar del penal mexicà l'11 de juliol, va ser detingut el 8 de gener a Los Mochis, a Sinaloa. L'operació va causar cinc morts i sis detinguts.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut