Una sanitària espera l'arribada de pacients en un centre de salut de Saragossa
Una sanitària espera l'arribada de pacients en un centre de salut de Saragossa (EFE / Javier Cebollada)

Saragossa i Osca retrocedeixen a una fase 2 "flexibilitzada" per l'increment de casos

El 70% de la població aragonesa, unes 870.000 persones, es trobaran en aquesta situació

Actualitzat

El govern de l'Aragó ha anunciat que la ciutat de Saragossa, la seva àrea d'influència i la ciutat d'Osca retrocedeixen a la fase 2 de la desescalada després de l'increment de casos de coronavirus detectat els darrers dies. Es tracta d'una concepció "flexibilitzada" de la fase 2 amb l'ús obligatori de mascareta, des d'aquest dilluns vigent a l'Aragó.

La consellera de Sanitat aragonesa, Sira Repollés, ha anunciat aquest pas, que afecta al voltant del 70% de la població aragonesa, unes 870.000 persones. A més, les quatre comarques que a finals de juny ja van retrocedir a la fase 2, la Llitera i el Baix Cinca, a la Franja de Ponent, a més del Cinca Mitjà i el Baix Aragó-Casp, també entraran en aquesta fase 2 "flexibilitzada", tan bon punt es publiqui l'ordre al Butlletí Oficial de l'Aragó.

El director general de Salut Pública del govern aragonès, Francisco Javier Falo, ha explicat que aquesta fase 2 "flexibilitzada" suposa un punt intermedi entre la fase 2 i la normalitat, és a dir, que es limiten les activitats on una major acumulació de persones pot fer que es produeixi amb més facilitat una transmissió comunitària.

Però de moment es manté sense limitacions la mobilitat entre províncies.

 

 

 

-- Estem treballant per ampliar aquesta informació --

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
Anar al contingut