El Baix Aragó-Casp, quarta comarca aragonesa que torna a fase 2 per un brot de Covid

El govern aragonès ha confirmat que s'ha detectat un brot de coronavirus que afecta més de 40 persones

Actualitzat

La comarca del Baix Aragó - Casp, a la província de Saragossa, retrocedeix a la fase 2 de la desescalada per un brot de coronavirus. Es tracta de la quarta comarca de l'Aragó que torna a la fase 2, l'endemà que ho fessin el Baix Cinca i la Llitera, totes dues de la Franja de Ponent, i el Cinca Mitjà.

Les primeres informacions apunten que aquest brot afecta almenys 40 persones. En roda de premsa, el director de Salut Pública aragonès, Francis Falo, ha explicat que s'han detectat 47 casos, la gran majoria dels quals són asimptomàtics, i ha demanat a la ciutadania que compleixi mantenint les distàncies físiques.

 

 

El Butlletí Oficial de l'Aragó (BOA) ha publicat aquest dimarts l'ordre que estableix que a la comarca torna a aplicar-s'hi el règim establert en la fase 2 de la desescalada.

El Baix Aragó - Casp limita al nord amb el Baix Cinca, una de les comarques de la Franja que van retrocedir a la fase 2 aquest dilluns.

 

La consellera de Sanitat del govern aragonès, Sira Repollés, ha destacat que, fins ara, aquest brot al Baix Aragó - Casp no suposa cap amenaça per al sistema sanitari:

"El nivell d'incidència no és greu en impacte sobre el sistema sanitari, però sí que hi ha risc de transmissió comunitària"

El govern aragonès recomana a tots els habitants de la comarca que limitin la circulació en aquesta unitat territorial si no hi ha circumstàncies acreditables que justifiquin els desplaçaments per motius sanitaris, laborals o de cura de persones dependents.

La comarca del Baix Aragó - Casp se suma a les altres tres que aquest dilluns també van retrocedir a fase 2: el Baix Cinca, la Llitera i el Cinca Mitjà. El brot del Baix Cinca, a Saidí, sembla que podria tenir l'origen en una festa on participaven estudiants que treballen al camp i haurien contagiat uns temporers.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaDesescalada
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut