Les dues cremes solars infantils qüestionades per l'OCU (Ocu.org)
Les dues cremes solars infantils qüestionades per l'OCU (Ocu.org)
Madrid

Sanitat demana a l'OCU l'estudi que posa en dubte dues cremes solars infantils

La marca Isdin, una de les afectades, defensa que diversos estudis independents avalen el seu producte i que l'organització no els ha tingut en compte

RedaccióActualitzat

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha demanat la retirada de dues cremes solars infantils perquè assegura que donen menys protecció de la que anuncien.

La marca Isdin, una de les afectades i de les més prestigioses del mercat, defensa que dos estudis independents avalen el seu producte i que l'organització no els ha tingut en compte. Sanitat ha demanat a l'OCU l'estudi complet en què s'ha basat.

Els productes que qüestiona l'OCU són la crema ISDIN Fotoprotector Pediatrics Transparent Spray SPF 50+ i la crema Babaria Infantil Spray Protector SPF 50+.

Segons l'OCU, la crema d'Isdin no ofereix una protecció "molt alta" sinó "mitjana", equivalent a un SPF 15.

 

Una criatura jugant a la platja (Pixabay)


ISDIN, en un comunicat, ho nega, lamenta que l'OCU no li hagi facilitat l'estudi en què es basa i explica que compta amb dos informes "d'entitats de certificació especialitzades, independents i de gran prestigi" que avalen el seu producte. Segons aquests estudis, la crema té un factor de protecció solar superior a 64 i un factor de protecció de raigs UVA d'entre 24 i 39.  


La companyia farmacèutica afegeix que no ha rebut cap queixa de cap consumidor.

L'OCU, per la seva part, ha replicat, a través d'una nota, que va enviar a ISDIN els resultats de les proves del laboratori. També diu que la informació que els va enviar ISDIN la van analitzar els experts i van considerar que la seva investigació era "més recent i realitzada segons la metodologia precisa que marca la norma."

 

L'estudi de l'Organització de Consumidors ha situat la crema Garnier Delial Sensitive Advanced Bruma Antiarena com la que té millor puntuació i la Cien Sun Spray Solar Infantil de Lidl com la que té millor relació qualitat-preu.

El Ministeri de Sanitat i Consum només ha rebut "extractes" de l'anàlisi i per això ha demanat a l'OCU que li enviï l'estudi sencer.

Qui ja ha reaccionat és l'Associació de Perfumeria i Cosmètica Stanpa, que no dona "cap credibilitat" a la investigació de l'OCU perquè creu que no és transparent, i destaca els controls que han de passar els productes abans d'arribar al mercat.


S'ha fet ressò del seu comunicat la química i divulgadora científica Deborah García Bello, que ha coincidit amb els arguments de Stanpa:

 

Aquest divendres, la Federació d'Associacions de Farmàcia de Catalunya (FEFAC) ha fet també un comunicat acusant l'OCU de "falta de rigor". Afirmen que "ha posat en dubte la seguretat d'un producte, en aquest cas d'ISDIN, basant-se en un estudi que no s'ha fet públic, del qual no es coneixen les característiques i que ignora les garanties que el fabricant aporta".

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut