Pedro Sánchez en roda de premsa (Efe/Chema Moya)
Pedro Sánchez en roda de premsa (Efe/Chema Moya)

Sánchez no aclareix si va ajudar el rei emèrit a fugir ni a quin país ha marxat

El president del govern espanyol diu que "respecta" la decisió de la Casa Reial i que l'executiu "considera plenament vigent el pacte constitucional"

Redacció / AgènciesActualitzat

Pedro Sánchez assegura que no sap on para Joan Carles I després de la seva sortida d'Espanya anunciada aquest dilluns per la Casa del Rei i de les informacions publicades per diversos mitjans que podria estar a la República Dominicana o a Portugal.

"No tinc la informació."

És el que s'ha limitat a dir el president del govern espanyol, que considera "adequada" la resposta de la corona davant la situació generada pels negocis del rei emèrit.

"El govern i jo com a president manifestem el nostre absolut respecte per les decisions que ha pres la Casa del Rei. Per tot el que hi ha darrera de la decisió que ha pres la Casa del Rei, que és distanciar-se de suposades conductes qüestionables i reprovables per part d'un membre de la Casa del Rei."

En roda de premsa des del Palau de la Moncloa i a preguntes dels periodistes, Sánchez ha defensat la institució monàrquica i ha dit que no es jutgen les institucions, sinó les persones.

"En aquest país hi ha hagut casos de suposada corrupció vinculats a partits polítics i a agents socials, i no s'ha qüestionat ni el sistema de partits ni tampoc els agents socials. Què vull dir? El que es jutja no són institucions, es jutgen persones. I Joan Carles ha dit clarament que està a disposició de la justícia si fos necessari, com qualsevol altre espanyol."

Pedro Sánchez no ha aclarit si el govern espanyol va negociar amb la Casa Reial la marxa de Joan Carles ni si ho va fer sense informar Unides Podem.

Sánchez ha rebutjat donar detalls insistint que les converses amb Felip VI són "discretes" i ha de quedar en l'àmbit reservat.

Ha afirmat, però, que el seu govern, "considera plenament vigent el pacte constitucional", que inclou la monarquia.

El president Sánchez tampoc no s'ha volgut referir a quin finançament tindrà Joan Carles a l'estranger després que Felip VI va suprimir l'assignació que el seu pare tenia de l'estat el 15 de març.

ARXIVAT A:
MonarquiaCasa Reial espanyola Pedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut