Sánchez i Iglesias, en firmar l'acord pressupostari a l'octubre
Sánchez i Iglesias, en firmar l'acord pressupostari a l'octubre

Sánchez i Iglesias es van reunir per desbloquejar la negociació dels pressupostos

Podem continua exigint que es compleixin les mesures pactades per rebaixar els preus dels lloguers

Actualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias, es van reunir al palau de La Moncloa per intentar impulsar les negociacions entre l'executiu i la formació lila, que no han avançat des de fa setmanes.

La reunió, que ha avançat Eldiario.es i ha confirmat TV3, va ser dimecres al matí. Els dos líders van abordar l'actual situació de la negociació dels pressupostos, en la qual Podem continua exigint que es compleixin les mesures pactades per rebaixar els preus dels lloguers i esperen que el govern presenti un nou decret, després que el Congrés rebutgés al gener el que havia presentat el govern.

Coincidint amb la visita d'Iglesias a La Moncloa, la ministra de Treball, Magdalena Valerio, també va mantenir contactes amb el líder de Podem en matèria laboral en un intent de tancar un acord.

Una altra de les grans diferències gira al voltant del sistema públic de pensions, en què Units Podem discrepa respecte a la separació de fonts de finançament, el reforç de la contributivitat o l'establiment d'un indicador sobre suficiència.

De moment, el grup d'Units Podem manté encara desconfiances respecte que el que es va pactar en l'acord pressupostari es plasmi realment en mesures efectives. L'11 de gener, el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, va assenyalar onze incompliments que, al seu parer, havia fet el govern espanyol respecte al pacte Sánchez-Iglesias signat a l'octubre.

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatPedro SánchezPablo IglesiasUnides PodemPSOE
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut