El govern espanyol confirma la pujada salarial dels funcionaris del 2,25% el 2019

Fonts del govern confirmen a TV3 que també està previst per als treballadors públics de Catalunya

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest matí, al Senat, un augment salarial per als funcionaris el 2019.

Després de declarar que l'executiu que presideix està "compromès amb l'enfortiment de la funció pública" ha explicat que la mesura s'aprovarà divendres que ve.

"Els vull anunciar que el pròxim 21 de desembre, en el Consell de Ministres que s'ha de celebrar a Barcelona, aprovarem la pujada salarial dels funcionaris del 2,25% per a l'any 2019."

Sánchez ha afegit que a aquest augment s'hi podrà sumar "una altra part variable del 0,25% lligada a l'evolució del PIB i un altre 0,25% procedent de fons addicionals". I ha volgut subratllar que ha estat possible "gràcies a l'acord i a la responsabilitat de les organitzacions sindicals".

La pujada, per tant, podria arribar a ser del 2,75%. De tota manera, per fer-ho possible, el PIB hauria de pujar un 2,5%, dues dècimes per sobre de la previsió actual, del 2,3%.

L'augment salarial dels treballadors públics anunciat per Sánchez és la materialització de l'acord assolit amb els sindicats, l'abril passat, per part de l'aleshores ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Aquest dilluns, la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ja havia anunciat que el govern de Pedro Sánchez el compliria.

A Catalunya també està previst

La mesura tindrà efecte immediat per a tots els funcionaris dependents de l'Estat. A partir d'aquí caldrà veure com es materialitza el trasllat de l'augment als treballadors públics de la Generalitat, com correspon a una pujada de caràcter bàsic.

Fonts del Departament d'Economia han confirmat a TV3 que aquest augment ja està previst en els pressupostos catalans per al 2019.

Avui, d'altra banda, també s'ha resolt la incògnita sobre el procediment per fer-lo entrar en vigor. Hi havia el dubte de si la mesura s'adoptaria per reial decret aquest 2018 o si es recolliria en els pressupostos del 2019 amb efecte retroactiu.

Finalment, doncs, es farà mitjançant un reial decret, que era l'opció preferida pels sindicats, perquè assegura que l'augment és efectiu a partir de l'1 de gener.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut