Sàmper veu amb preocupació "l'augment de festes il·legals" amb la Setmana Santa

Només aquesta nit de dissabte s'han obert 450 expedients per incomplir el toc de queda i s'han posat sancions a una trentena de bars

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha alertat avui d'un "augment de festes il·legals" arreu del país en una entrevista a "El suplement", de Catalunya Ràdio.

Tot i no precisar les xifres, s'ha referit a les festes que s'han desallotjat aquest cap de setmana a la Barceloneta, el Poblenou, Sant Feliu de Llobregat i Sabadell.

A tota Catalunya, aquesta nit de dissabte s'han obert 451 expedients per saltar-se el toc de queda.

A Barcelona, entre les deu del vespre i les sis del matí s'han posat una quarantena de denúncies a persones que es trobaven al carrer sense motiu justificat.

Aquesta nit de dissabte, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat dos macrobotellons al passeig de Lluís Companys amb 250 persones i al parc de les Tres Xemeneies amb dues-centes.

Durant la tarda, es van desallotjar cinc-centes persones en diversos punts de la ciutat per consumir alcohol al carrer, sense distància.
 

En total, aquesta Setmana Santa s'han posat al voltant de 1.700 denúncies per incomplir el toc de queda, i s'han obert sancions a una vuitantena de bars per superar l'aforament, de les quals 30 aquesta nit de dissabte.

Tot i valorar com a baixa la xifra d'infractors, Sàmper adverteix que el problema són les festes que es fan en llocs allunyats dels nuclis urbans i que no arriben a denunciar-se: "Proliferen aquestes festes il·legals durant la Setmana Santa i ens preocupa".

El conseller d'Interior diu que fins ara ja s'han cobrat el 12% de les multes per incomplir les mesures anti-Covid.

Tot i témer perquè puguin prescriure --les primeres ho farien al maig--, assegura que el ritme no és lent. "Un procés administratiu és llarg perquè la persona sancionada pugui posar recursos i garantir la seva defensa".

Aquest cap de setmana s'han posat 1.264 denúncies per incomplir el toc de queda


Modificar o prorrogar mesures

La mobilitat d'aquesta Setmana Santa s'ha situat a nivells prepandèmia. Sobre la decisió de prorrogar o modificar les mesures actuals, el conseller Sàmper es remet a les reunions del Procicat que es reprendran a partir de demà, d'acord amb l'evolució de les dades epidemiològiques els deu dies posteriors a les vacances.

"Estem millor que França o Itàlia, a dia d'avui es poden mantenir aquestes mesures. Els desplaçaments no han de ser un problema si la gent hem sortit amb la nostra bombolla. S'ha fet, això? Ho haurem de veure deu dies després de Setmana Santa, i prendre decisions".

Si bé no tanca la porta a cap mesura, perquè la pujada de contagis "és lenta, però puja", Sàmper ha dit que en cas d'endurir-se seran "el màxim de quirúrgiques possible".

La policia catalana també ha aixecat 266 actes per desplaçaments injustificats on no es respectava la bombolla de convivència aquest cap de setmana.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut