Salut desconeix si aquest brot és el mateix que el de Sabadell.
Salut desconeix si aquest brot és el mateix que el de Sabadell.
Barcelona

Salut investiga si el nou brot de legionel·losi de Ripollet té el mateix origen que el de Sabadell

La hipòtesi que pren més força, però, és que es tracti de dues soques diferents, tot i la proximitat dels dos municipis

RedaccióActualitzat

Després que hi ha hagut tres morts més per legionel·losi a Ripollet, Salut investiga si aquest brot és el mateix que el de Sabadell. La hipòtesi que pren més força, però, és que es tracti de dues soques diferents, tot i la proximitat territorial dels dos municipis. Ara bé, tot i que ho veu poc probable, Antoni Mateu, el secretari de Salut, no ho descarta.

El brot de Ripollet ha afectat en total cinc persones, una de les quals continua ingressada. Les tres víctimes mortals tenien patologies greus. 

De moment, a Ripollet s'han tancat les fonts públiques, s'ha prohibit el reg per aspersió als jardins i instal·lacions esportives i s'han precintat tres torres de refrigeració. Les autoritats asseguren que el brot està remetent, però es mostren prudents.

Fins ara, 39 persones s'han infectat amb la legionel·la. D'aquestes, 34 són casos detectats a Sabadell i cinc a Ripollet. D'ingressats, n'hi ha 17 pel brot de Sabadell i un pel de Ripollet. La corba de nous afectats, sosté el Departament Salut, ja està baixant. Per tant, tot fa pensar que el focus d'origen ha estat neutralitzat. Tot i això, caldrà esperar fins al final del mes per tenir les anàlisi de les instal·lacions sospitoses. 

Anar al contingut