Salut finançarà l'aparell de monitoratge continu de glucosa als diabètics de tipus 1

Aquesta tecnologia s'incorporarà per mitjà del Programa d'harmonització de productes sanitaris

Actualitzat

El Servei Català de la Salut (CatSalut) finançarà, a partir d'aquest any, els dispositius de monitoratge continu de glucosa per als diabètics de tipus 1. El monitoratge continu de glucosa és una tecnologia que permet mesurar la glucosa en el teixit i no en la sang. Aquesta tecnologia s'incorporarà per mitjà del Programa d'Harmonització de Productes Sanitaris.

En principi es facilitarà en tres casos:

- menors de 7 anys
- embarassades
- persones portadores de bomba d'insulina amb hipoglucèmia de repetició o desapercebuda
.

Es preveu que la mesura beneficiï unes 800 persones a Catalunya.

Més endavant, la intenció és que s'incorporin altres perfils d'afectats inclosos en la priorització establerta pels experts clínics.

Un trastorn que afecta els menors de 30 anys

La diabetis de tipus 1 és un trastorn del metabolisme que comporta l'elevació anormal dels nivells de glucosa a la sang. L'anomalia és deguda a una producció insuficient d'insuina o un mal aprofitament d'aquesta per part del propi organisme. Sol aparèixer en persones menors de 30 anys. Comporta la destrucció progressiva de les cèl·lules d'insulina que fa necessària l'administració immediata d'aquesta substància.

El protocol d'accés al monitoratge continu de glucosa és possible gràcies al treball del grup d'experts clínics que han participat al Programa i a  l'informe de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries. A més incorpora les recomanacions d'accés al monitoratge continu de glucosa proposades pel Consell Assessor sobre la Diabetis de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Anar al contingut