Trípoli

Saif al-Islam reapareix i assegura que Trípoli està sota control del règim

Cop d'efecte del règim libi després de l'eufòria dels rebels per la seva entrada a Trípoli. El fill del dictador i home fort del govern, Saif al-Islam, que aquest dilluns donaven per detingut, ha reaparegut de matinada a la capital. Desafiant la justícia internacional i minant la credibilitat dels insurgents, Saif al-Islam ha dibuixat un escenari molt favorable al règim. Mentrestant, els combats s'han encruelit a la capital, especialment al complex residencial i a l'emblemàtica plaça Verda, que aquest dilluns era escenari de celebracions dels rebels.

Actualitzat
Els rebels ho havien anunciat, i fins i tot el Tribunal Penal Internacional havia assegurat que estava negociant l'entrega de Saif al-Islam per jutjat-lo per crims contra la humanitat, però el cas és que aquesta matinada el fill de Gaddafi que havia de ser continuador del règim libi ha reaparegut per desmentir que els rebels l'hagin detingut.

"En primer lloc vull negar tots els rumors. L'OTAN i els occidentals tenen tecnologies modernes per bloquejar-nos les comunicacions. Van enviar missatges al poble libi a través de la xarxa líbia i van aturar les emissions de la televisió estatal i, a més, han creat una guerra electrònica i de mitjans per crear el caos i la por a Líbia", ha afirmat el fill del dictador libi.

Saif al-Islam, que s'ha presentat a l'entrada de l'hotel on s'estan els periodistes occidentals fent el gest de la victòria, també ha explicat que el seu pare es troba perfectament i que no ha marxat de Trípoli i ha deixat clar que la capital està sota control de les tropes fidels al règim. "Ara anirem a fer un volt pels punts clau de Trípoli, perquè puguin veure que la situació a la ciutat és bona, que tot està bé. Podem assegurar que la situació a Líbia és excel·lent, gràcies a Déu", ha assegurat.

Qui és Saif al-Islam?

Es tracta d'un dels vuit fills de Gaddafi, el que havia estat designat pel seu pare com a únic successor legítim. Té un grup de mitjans informatius que inclou un canal de televisió, dos diaris i pàgines web. El Tribunal Penal Internacional havia donat una ordre d'arrest contra ell, però els rebels havien anunciat que no l'entregarien i que seria jutjat a Líbia mateix.

Els combats s'intensifiquen a Trípoli

El que afirmen els rebels, en canvi, és tot el contrari. El Consell Nacional de Transició ha assegurat que Trípoli està a les seves mans i que ara només els queda conquerir el complex residencial del dictador, que aquesta nit ha estat bombardejat per l'OTAN. "Anirem a la fortalesa de Gaddafi, hi posarem la nostra bandera i arribarà la pau. No hi haurà més sang", ha dit un representant de les tropes rebels. "El poble ha guanyat la batalla. Gaddafi ja no hi és. Encara no està mort, però com si ho estigués", ha afegit un general.

Sigui com sigui, els combats continuen al voltant del reducte gaddafista, sobretot el complex presidencial. Els combats continuen també a la plaça Verda, rebatejada com la plaça dels Màrtirs, que, segons fonts rebels, encara no està del tot assegurada.

Els rebels continuen enviant reforços a la capital per neutralitzar els franctiradors als terrats i les bosses de resistència. També intenten reforçar-se les forces gaddafistes. De fet, grups de rebels libis han matat desenes de soldats fidels a Gaddafi que viatjaven en un comboi procedent de Sirte, una de les ciutats encara lleials al coronel, segons informa la cadena de televisió Al-Arabiya, que no concreta on s'ha produït l'incident, però especula que els militars devien anar cap a Trípoli per ajudar els soldats que són a la capital. Tot plegat ha

La comunitat internacional ja ha donat la benvinguda al canvi

Mentrestant, i malgrat la incògnita d'on és Moammar al-Gaddafi, la comunitat internacional havia donat ja per acabada l'era Gaddafi i ha llança crides a la unitat dels libis i a la reconciliació. Una de les principals veus que ja han donat la benvinguda al canvi a Líbia ha estat el president dels Estats Units, Barack Obama, ha anunciat que "el règim de Gaddafi està arribant al final".
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut