Imatges difoses per Rússia del bombardeig a Síria en què el Kremlin assegura que s'ha destruït un arsenal
Imatges difoses per Rússia del bombardeig a Síria en què el Kremlin assegura que s'ha destruït un arsenal
Moscou

Rússia torna a bombardejar Síria i assegura que ha destruït el lloc de comandament d'Estat Islàmic

Les operacions militars de Rússia en la guerra de Síria han aixecat suspicàcies entre els Estats Units i els seus aliats occidentals

RedaccióActualitzat

Rússia bombardeja territori sirià per quart dia consecutiu des que dimecres Moscou va decidir intervenir en el conflicte.

Aquest cop, el Ministeri de Defensa rus assegura que s'han atacat posicions d'Estat Islàmic i s'han destruït un lloc de comandament i un búnquer i arsenal dels jihadistes a prop de la ciutat de Raqqa, el principal feu del califat al nord-est de Síria.

A més, afegeixen, el bombaredeig ha obligat a 600 milicians d'EI a abandonar les seves posicionsHo ha explicat el portaveu del Ministeri de Defensa rus:

"En les últimes 24 hores, els avions rusos Su-34 i Su-24M han fet vint raids contra nou objectius terroristes d'Estat Islàmic"

En l'atac han mort almenys 39 civils, segons Observatori Sirià pels Drets Humans. També han mort 12 combatents d'Estat Islàmic i dos més del Front d'Al-Nusra, vinculat a Al-Qaeda.

Desavinences amb occident

Les operacions militars de Rússia en la guerra de Síria han aixecat suspicàcies entre els Estats Units i els seus aliats occidentals, perquè consideren que Moscou vol reforçar el president Bashar al-Assad i debilitar l'oposició.

El Kremlin ha insistit que el seu objectiu és combatre el terrorisme i, particularment, els milicians d'Estat Islàmic. El bloc occidental ho posa en dubte perquè, en els dos primers dies de campanya, l'aviació russa va bombardejar posicions de l'oposició siriana, i també per la tradicional aliança entre Rússia i el règim d'Al-Assad.

L'atac i l'anunci de Rússia coincideixen amb el bombardeig d'un hospital de Metges sense Fronteres per part de tropes nord-americanes de l'OTAN a l'Afganistan.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut