Fórmula 1

Rosberg esprem les opcions de títol que li queden amb la victòria al Gran Premi del Brasil

El Gran Premi de Fórmula 1 del Brasil s'ha acabat amb l'onzè doblet de Mercedes de la temporada, amb Rosberg davant Hamilton, la qual cosa obre lleugerament la resolució del títol en l'última cursa, que puntua doble. Massa ha estat tercer i Alonso, sisè, millorant dos llocs respecte de la sortida.

Actualitzat

 Nico Rosberg ha deixat la situació del Mundial més igualada de cara a la última cursa, gracies a la victòria que ha obtingut avui a Interlagos davant del seu company i rival Lewis Hamilton. El comportament dels pneumàtics ha estat la clau d'una carrera que ha acabat amb Felipe Massa ocupant el tercer lloc del podi. Fernando Alonso ha tornat a fer una bona cursa però s'ha hagut de conformar amb el sisè lloc.

 

No hi ha hagut sorpresa en la sortida i Nico Rosberg ha pogut aprofitar la primera posició de l'engraellat. Ha fet la primera part de la carrera amb Hamilton molt a prop, i ha estat el primer dels dos que s'ha aturat per canviar els pneumàtics tous, que duraven molt poques voltes. El pilot anglès havia d'aprofitar la volta que feia de més per esgarrapar dècimes que el podien permetre tornar a la pista davant del company d'equip quan fes l'aturada. L'equip li ha fet donar dues més, i molt agressiu en la segona no ha pogut evitar una errada en frenada que l'ha fet fer una virolla i perdre molt de temps. Quan ha parat a boxes ha tornat a la pista a gairebé vuit segons del seu company. En cada un dels tres relleus de cursa que han quedat (tres aturades al box) Hamilton ha anat reduint diferencies fins quedar darrera Rosberg. El pilot anglès intentava que el seu company cometés errades. El pilot alemany d'origen finlandès no n'ha fet cap, i ha guanyat la carrera. Aquest resultat el permetria guanyar el Mundial a Abu Dhabi, si guanyes la carrera i Hamilton no fos segon. En l'ultima carrera del campionat la puntuació pels resultats es doblarà.

Tot i una penalització de cinc segons per excés de velocitat al passar per boxes en una aturada, Felipe Massa ha estat capaç de portar el seu Williams en la tercera posició, fet que l'ha permès pujar al podi en el Gran Premio que es disputa en la seva ciutat. Massa també ha perdut temps quan en una de les parades al box s'ha confós i ha anat al de McLaren. El seu company Valtteri Bottas podria haver acabat davant seu, però ha perdut molt de temps quan els mecànics han tingut problemes al canviar les rodes en el box.

La lluita pel quart lloc ha estat aferrissada, i al final se l'ha endut Jenson Button, en un final de temporada amb progressos importants en l'equip on podria córrer Fernando Alonso la pròxima temporada. Sebastian Vettel, que ha fet una cursa molt ben dirigida estratègicament des del seu box, ha acabat cinquè. Ena la primera part de la carrera anava darrera Fernando Alonso, però li ha guanyat dècimes de segon i la posició, gracies a haver-se aturat primer al box. El pilot asturià podria haver lluitat pel quart lloc fins a l'arribada si no hagés hagut de perdre temps lluitant amb el seu company Kimi Raikkonen que ha fet una aturada menys a boxes i portava els pneumàtics molt gastats. Alonso l'ha pogut passar i han acabat sisè i setè. Aquest resultat ha permès Ferrari continuar davant McLaren en la classificació d'equips.

 

Classificació

1 Nico Rosberg Mercedes 1h30m02.555s
2 Lewis Hamilton Mercedes 1.457s
3 Felipe Massa Williams/Mercedes 41.031s
4 Jenson Button McLaren/Mercedes 48.658s
5 Sebastian Vettel Red Bull/Renault 51.420s
6 Fernando Alonso Ferrari 1m01.906s
7 Kimi Raikkonen Ferrari 1m03.730s
8 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m03.934s
9 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes 1m10.085s
10 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1 volta
11 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault 1 volta
12 Pastor Maldonado Lotus/Renault 1 volta
13 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault 1 volta
14 Esteban Gutierrez Sauber/Ferrari 1 volta
15 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 volta
16 Adrian Sutil Sauber/Ferrari 1 volta
17 Romain Grosjean Lotus/Renault 8 voltes
- Daniel Ricciardo Red Bull/Renault  Retirat

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut