Rosalía i Pharrell Williams, junts contra l'"algoritme masclista" de les plataformes
Rosalía i Pharrell Williams han participat en conferència virtual organitzada per Billboard des de Miami (Billboard)
Miami

Rosalía i Pharrell Williams, junts contra l'"algoritme masclista" de les plataformes

La cantant catalana assegura que hi continua havent un problema sistèmic que dificulta les oportunitats de créixer de les artistes

RedaccióActualitzat

Rosalía i Pharrell Williams no només estan conjurant gustos musicals en un nou projecte musical. La cantant de Sant Esteve Sesrovires i el productor nord-americà, conegut per èxits com "Happy", han denunciat conjuntament "l'algoritme masclista" de les plataformes de streaming.

En una conferència virtual organitzada per Billboard des de Miami, els dos músics han demanat un ambient "més favorable" per a les dones a la indústria musical, perjudicades per les dinàmiques de plataformes com Spotify, Deezer, Apple Music i Pandora.

Rosalía ha insinuat que en alguna col·laboració l'han posicionat en un segon pla perquè els homes que també hi participaven comptaven amb més reproduccions que ella a les plataformes:    

 "Hi ha artistes grans, que tenen molts números, i que per l'algoritme interessa que estiguin com a "main artists" i ella com a "feature". Això fa que ells tinguin tot el benefici mecànic i ella no el tingui. Això es fa una bola, en què la dona té molta més dificultat d'acabar tenint els números que tenen els homes", ha dit Rosalía

Quan una dona participa en una col·laboració, doncs, acostumen a posar el seu nom en el segon o tercer lloc. Això fa que l'algoritme no la tingui en compte i fa més difícil que li aparegui la cançó a nous oients.


Rosalía ha assegurat que en l'escena musical llatina hi continua havent un problema sistèmic, que impedeix que les dones tinguin les mateixes oportunitats de créixer i el mateix èxit que els homes. En general, les dones "han de demostrar molt més que els homes" per merèixer certes coses que per a ells són "automàtiques".

Williams ha fet una crida a un "canvi de l'algoritme perquè tingui en compte això", ja que assegura que la forma de fer negoci no està ajudant.

Ha definit el moment actual d"important" per a les dones de la música llatina, i ha animat les discogràfiques a impulsar de veritat les seves artistes femenines.

"Sé que s'estan obrint espais i desenvolupant talents femenins, però el més important és el moment en què signen el contracte, quines són les condicions", ha dit l'autor de cançons com "Blurred Lines" o "Safari"

El nord-americà ha dit que ara que la música llatina està vista com a "normal" al mercat general, ha arribat el moment de donar més llum a artistes com Rosalía, "dones que estan desafiant les convencions en la música".

Pharrell Williams, impressionat per Rosalía

Williams ha assegurat que, quan va conèixer Rosalía, ara fa dos anys, el va impressionar: "A més de tenir una ment excepcional, té una passió sense límits per la feina".

Es van conèixer gràcies a la mànager de la cantant, que li va ensenyar el videoclip de la cançó "Aunque es de noche", previ a la publicació de l'exitós disc "El mal querer". Va ser en aquell moment que van gravar una primera cançó junts.

El mal querer
"El mal querer" va entrar a la llista de millors discos de The New York Times el 2018 (EFE/Nina Prommer)
ARXIVAT A:
MúsicaRosalía
Anar al contingut