L'obra de Banksy que ha estat robada al sud de Londres (Reuters/Joe Borwn)

Detenen a Londres el lladre de l'obra de Banksy que l'artista acabava de reconèixer

El grafiter britànic havia pintat tres drons sobre un senyal de Stop, que s'interpreten com una crida a l'alto el foc a Gaza

RedaccióActualitzat

Han detingut a Londres el presumpte lladre d'un senyal de trànsit on hi havia pintada una obra reivindicada pel grafiter Banksy: tres drons sobre un senyal de Stop, al sud de la capital britànica.

Banksy havia reconegut l'autoria de l'obra divendres, quan va publicar una foto al seu compte oficial d'Instagram, que té més de 12 milions de seguidors. Encara no havia passat ni una hora quan se la van emportar.

En un vídeo, difós a diversos mitjans, es veu una persona que s'enfila al senyal de trànsit i la desprèn del pal amb unes tenalles i fuig corrents. Un altre home l'ajuda, subjectant la bicicleta que li permet arribar fins a l'Stop.


L'obra del cotitzat artista britànic era a la cruïlla entre Southampton Way i Commercial Way al barri londinenc de Peckham. Tot i que Banksy no ha donat cap explicació oficial, s'ha interpretat que es tracta d'una petició d'alto el foc a Gaza.

Banksy va admetre'n l'autoria el mateix dia que el Consell de Seguretat de les Nacions Unides aprovava lliurar ajuda humanitària a Gaza, però sense exigir l'alto el foc per evitar que fos vetada, després de tota la setmana de negociacions.

Aquesta no és la primera vegada que s'emporten creacions del misteriós grafiter, que amaga la seva identitat, sovint per posar-les després a la venda.

El dia de Sant Valentí d'aquest any, poc després que Banksy confirmés la seva autenticitat, es va desmantellar un mural de 3,8 tones titulat "Valentine's Day Mascara", un missatge contra la violència masclista pintat al lateral d'una casa de Margate, al sud d'Anglaterra.

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut