Moció de censura a Torra: De l'"això no és un bar" al "vostè ens porta a l'abisme"
Albert Rivera ha tornat al Parlament en el segon aniversari de l'1-O per defensar la moció de censura contra Torra (EFE/Quique García)

La moció de censura "per la convivència" de Cs contra Torra serà dilluns

Juli Rodés AlmerActualitzat

Dilluns és el dia triat per al debat i la votació de la moció de censura que Ciutadans ha presentat contra el president Quim Torra. Serà al Parlament de Catalunya.

Aquest dimarts, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha instat els socialistes a donar-hi suport.

Rivera ha tornat al Parlament, coincidint amb el segon aniversari del referèndum de l'1-O, per presidir una reunió amb el grup parlamentari de Cs a la cambra legislativa catalana.

Ha centrat la seva intervenció a defensar la necessitat de la moció de censura i a demanar reiteradament al Partit dels Socialistes de Catalunya i al seu líder, Miquel Iceta, que reconsiderin la decisió de no donar-hi suport.

 

Eva Granados, portaveu del PSC, ha anunciat que s'abstindrà en la moció de censura de Cs contra Torra (ACN/Bernat Vilaró)

 

En una compareixença, també al Parlament, la portaveu socialista, Eva Granados, ha confirmat que el PSC s'abstindrà en la votació de la moció de censura, perquè considera que "Torra és el problema, però Cs no és la solució".


"Prefereixen Torra a la convivència?"

Rivera, com abans havia fet Lorena Roldán, la líder de Cs a Catalunya, ha parlat de "moció de censura per la convivència", amb l'argument que "el primer objectiu d'aquesta moció de censura és recuperar el valor més gran de la democràcia, que és la convivència".

"Cal recuperar la normalitat a Catalunya. La normalitat és no haver d'enfrontar-te amb els teus familiars, amb els teus amics, amb els teus veïns, amb els teus compatriotes... No haver de discutir l'indiscutible, que és el respecte als altres."

 

Rivera ha presidit una reunió del grup parlamentari de Cs al Parlament (EFE/Quique García)

 

Per defensar que la moció és "necessària" i "urgent" i per carregar contra els socialistes perquè no hi donen suport, Rivera ha arribat a afirmar que hi torna a haver, "per primera vegada en 29 anys, terrorisme per defensar el separatisme a Catalunya".

"No em puc creure que en un moment històric com aquest, davant d'una situació excepcional, tornant a trobar, per primera vegada en 29 anys, terrorisme per defensar el separatisme a Catalunya, que davant de tot això el partit socialista no estigui al costat de la convivència en aquesta moció de censura."

"De veritat prefereixen Torra a la convivència?"

"Què més fa falta? Goma-2? No, ja en tenim. Armes de foc? No, ja les han trobat. Connexions entre el govern i els comandos separatistes? Ja les han trobat, les estan investigant."


Rivera, a més, ha anunciat que anirà a la Fiscalia "perquè investigui Torra i les seves connexions amb la violència".

També ha insistit a demanar una "reunió d'estat" al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, per abordar la situació a Catalunya.

"No és moment per a càlculs electorals, no és moment per a petites baixeses partidistes."

"Iceta ha de canviar la seva posició i Sánchez ha de deixar d'equivocar-se sobre qui és l'aliat i qui és l'adversari."

"Demano a Sánchez i Iceta que rectifiquin. És de savis. Però s'ha de rectificar a temps, no tard."

 

ARXIVAT A:
CsQuim TorraMoció de censura
Anar al contingut