Albert Rivera demana a Pedro Sánchez que no negociï amb els independentistes
Albert Rivera demana a Pedro Sánchez que no negociï amb els independentistes
Madrid

Rivera avisa Torra que si manté l'esperit de l'1-O tornaran a intervenir Catalunya

El líder de Cs reclama a Pedro Sánchez que no negociï amb els independentistes i que controli més l'actuació de la Generalitat

RedaccióActualitzat

Albert Rivera ha advertit al president de la Generalitat, Quim Torra, que si insisteix a mantenir viu l'esperit de l'1 d'octubre, la resposta tornarà a ser la intervenció i el control de Catalunya. Durant la clausura de la II Escola d'Estiu de Cs, "Liberalisme és progrés", Rivera ha dit a Pedro Sánchez que s'equivoca si negocia amb els independentistes, i ha exigit més control sobre l'actuació de la Generalitat.

"El senyor Torra és el màxim representant ordinari de l'Estat en la comunitat autònoma catalana. I exerceix com a tal. No pot tenir un govern la llibertat absoluta de seguir anant contra l'Estat. I això implica supervisió, control i aplicació de la Constitució. Si no entenem això, si continuem equivocant-nos en la solució, ens veurem en pocs anys tornant a veure els mateixos errors. I a més, ens estan advertint, ens estan dient que 'allò de l'1 d'octubre ho tornarem a fer un altre cop'. Fa falta un advertiment més? A algú no li ha quedat clar que aquests senyors no volen que aquest país sigui un país divers i unit, sinó que volen liquidar aquest projecte?"

El líder de Ciutadans ha carregat contra el cap de l'executiu espanyol, qualificant de "degeneració" que el PSOE i Podem "s'hagin tancat en un despatx" per designar "a cop de dit" el pròxim president de RTVE, el mateix sistema, segons Rivera, que feia servir Mariano Rajoy durant el seu mandat.

En aquest sentit, el president de Cs ha remarcat que Sánchez "acabarà superant Rajoy" pel que fa a "nomenaments a dit". I ha fet aquesta reflexió:

"Encara que ens quedem sols, no estem sols, estem amb milions d'espanyols que volen que el seu president no nomeni a dit el president de la televisió pública o el fiscal (···) És complicat mirar als ulls dels espanyols que s'esforcen per pagar impostos si tu no ets coherent en l'acció de govern."

ARXIVAT A:
CsAlbert RiveraQuim TorraPedro SánchezIndependènciaProcés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut