Quim Torra i Pedro Sánchez es reuniran el 9 de juliol a La Moncloa

El president espanyol es reunirà quinze dies abans amb el lehendakari, Iñigo Urkullu

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reuniran a la Moncloa el dilluns 9 de juliol.

La reunió serà quinze dies després que Sánchez es trobi amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, el 25 de juny. L'ordre de les reunions està establert segons la data d'aprovació dels estatuts d'autonomia, tal com va anunciar la portaveu del govern espanyol.

Aquestes seran les dues primeres entrevistes de Pedro Sánchez de la roda de contactes prevista amb tots els presidents autonòmics.

Aquest dilluns, Sánchez ja va avançar en l'entrevista a TVE que preveia reunir-se amb el president de la Generalitat al juliol.

En la primera entrevista institucional de Quim Torra, aquest va assegurar que volia saber quin president es trobarà en la reunió, si el que va votar el 155 o el que va obrir algunes portes en el seu discurs d'investidura: "Potser aquestes noves circumstàncies fan que ell vulgui assumir riscos. Escoltarem quina és aquesta proposta", va dir.

 

Quan es reuneixin, el president de la Generalitat va anunciar que li plantejarà tres qüestions: quina és la seva posició sobre el respecte a les llibertats civils a Catalunya, què pensa del dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya i que que no posi cap problema a la restitució de les lleis socials del Parlament que el Tribunal Constitucional va suspendre.

La Moncloa tanca la porta a una reunió entre el rei i Torra

El govern espanyol ha assegurat aquest dimecres a la tarda que la petició feta pel president de la Generalitat, Puigdemont i Mas, anava més enllà de qüestions protocol·làries i que la situació política s'ha de tractar amb La Moncloa i no amb la corona.

 

 

Prèviament, la Casa del Rei havia traslladat a Pedro Sánchez la carta de Torra i els seus antecessors en què li demanaven una trobada coincidint amb la seva visita a Tarragona per presidir la inauguració dels Jocs Mediterranis.

En concret, també reclamaven a Felip VI que sigui una "veu de conciliació" i "respecti la voluntat dels ciutadans expressada a les urnes" per "reparar i recosir".

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut