Barcelona

Rigau: "Potser que ens comencem a mentalitzar que podem anar a presó pel 9-N"

L'exconsellera Irene Rigau ho ha dit després que les acusacions particulars en la causa hagin demanat 6 anys de presó per a ella, Mas i Ortega

RedaccióActualitzat

L'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau, encausada per haver organitzat el 9-N, creu que no s'ha de descartar que acabi anant a la presó després que les acusacions particulars hagin demanat 6 anys de presó per a ella, Artur Mas i Joana Ortega. A "El Matí de Catalunya Ràdio" ha admès: 

"La seva lògica és que com més fort sigui l'anhel de Catalunya manifestant-se a favor d'un estat propi i a favor de la independència, per a ells més dura serà la pena per rebaixar aquesta aspiració. Per tant, si t'ho demana l'acusació particular i si el jutjat al final ho incorpora... potser que ens comencem a mentalitzar."

L'acusació popular pel cas del 9-N, encapçalada per dos sindicats policials i el d'ultradreta Manos Limpias, ha afegit el delicte de malversació de diners públics -que comporta pena de presó- al de prevaricació i desobediència que ja demanava la fiscalia. En total, les tres acusacions demanen tant per a Mas com per a l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau 6 anys de presó per haver tirat endavant el 9-N amb fons públics. 

Ja aquest dilluns l'expresident Artur Mas deia que no el sorprenia que les acusacions populars li demanin 6 anys de presó i 22 d'inhabilitació per la consulta del 9-N. L'expresident de la Generalitat considera que la fiscalia "ho va deixar tot a punt" perquè les altres acusacions demanessin presó. 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut