El rescat es va fer a peu a causa del mal temps

Rescaten un excursionista de Girona que s'havia desorientat a la zona del Mont Perdut

Es tracta d'un home de 45 anys que va trucar a la policia perquè estava perdut i tenia fred

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha rescatat aquest cap de setmana un excursionista català que feia una ruta prop del Parc Nacional d'Ordesa i el Mont Perdut, a l'Aragó.

Es tracta d'un home de 45 anys, veí de Girona, que dijous al vespre va trucar a la policia perquè estava desorientat i tenia fred. Els agents el van dirigir cap a una cabana propera perquè hi passés la nit.

L'endemà, divendres, les condicions meteorològiques matinals van impedir l'ús de mitjans aeris per rescatar-lo. Això va comportar que l'anessin a buscar a peu, i que no arribés a zona segura fins al vespre.


Els experts demanen "saber renunciar"

Els experts posen èmfasi en la seguretat i la prevenció al medi natural i demanen que cadascú adapti les activitats a la formació i les capacitats personals.

El cap dels GRAE, Oriol Vilalta, assegura que és crucial que s'adapti les activitats a la formació:

"És important que la gent estigui ben preparada, que estigui formada i que s'informi bé de la ruta que vol fer.  S'ha de saber si el recorregut té alguna dificultat tècnica o no."

A més, també apel·la al sentit comú quan les coses es torcen i fa una crida a "saber desistir" a temps.

Els bombers recomanen que, tot i que una ruta hagi estat planificada durant molt de temps i amb molta il·lusió, si les condicions no són les que han de ser el millor és posposar-la.

Estiu amb xifres de rescats disparades

A Catalunya els salvaments al medi natural han arribat a xifres rècord aquests últims sis mesos. Segons els Bombers de la Generalitat, des de principi d'any han crescut un 25% respecte al mateix període del 2022, passant de 991 serveis el 2022 als 1.243 d'enguany.

Els rescats de muntanya concentren el 60% de les intervencions totals i pugen de 665 a 853 respecte a l'any passat. Si mirem l'històric a cinc anys, la xifra s'ha gairebé duplicat.

 

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilSeguretatAragó
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut