La pancarta desplegada per la CUP (ACN/Marta Vidal)

Reguant i Vehí, identificades per la policia per penjar una pancarta contra els creuers

Ha estat en un acte de campanya de la CUP al port de Barcelona

L'acte de campanya organitzat aquest divendres per la CUP ha acabat amb la presència de la Guàrdia Civil. Els anticapitalistes han penjat una pancarta al port de Barcelona en contra dels creuers i on demanen apostar pel decreixement turístic.

Durant l'acció de protesta, la diputada al Congrés, Mireia Vehí, ha estat retinguda durant uns minuts per la Guàrdia Civil i la Policia Portuària. També han identificat la diputada al Parlament, Eulàlia Reguant.

"El monocultiu turístic és insostenible", ha denunciat l'alcaldable del partit a Barcelona, Basha Changue, que ha proposat crear una "ecotaxa municipal" que gravi les emissions de gas d'efecte hivernacle dels creuers. "És una de les indústries més contaminants, que no deixa d'emetre ni tan sols aturada al nostre port", ha criticat Changue, que ha apostat per la "desaparició" dels creuers de la capital catalana.

Un moment de la roda de premsa de Basha Changue (ACN/Marta Vidal)

Pel que fa a l'actuació de la Policia Portuària, Changue ha assegurat que es tracta del "braç executor de la repressió del règim". "No esperàvem que fos diferent", ha ironitzat.

 

ARXIVAT A:
CUPEleccions municipals 2023
Anar al contingut