Imatge d'un dels rescats dels Bombers aquest diumenge a l'Ametlla de Mar
Imatge d'un dels rescats dels Bombers aquest diumenge a l'Ametlla de Mar

Rècord de rescats dels Bombers en Setmana Santa, amb 101 actuacions

Actualitzat

Els Bombers de la Generalitat han atès diumenge 17 serveis de rescat, i ja acumulen un centenar en aquesta setmana de vacances, un xifra rècord en aquestes dates.

El nombre de rescats, a falta encara de Dilluns de Pasqua, han crescut de forma molt destacada aquest 2021.

Mai fins ara s'havia superat el centenar de rescats en els dies de Setmana Santa. L'any 2017 es van fer 82 rescats, 59 el 2018 i 37 rescats el 2019. L'any 2020, la Setmana Santa va coincidir amb el confinament domiciliari per la Covid i no es va poder sortir a la natura.

Els rescats de muntanya s'han incrementat considerablement des de l'aixecament del confinament comarcal. Però ara, coincidint amb els dies festius de Pasqua, el nombre d'actuacions dels Bombers s'han disparat.

La majoria d'accidents han estat al medi natural. Però no tots han sigut de persones que feien activitats extremes o que han comès imprudències. Els bombers alerten que una bona part de les actuacions han estat en zones populars, practicant esport en família o activitats de baixa intensitat.

Aquest diumenge s'han fet 17 actuacions i s'han atès persones que han tingut un accident mentre anaven en bicicleta, quan feien senderisme o escalada. En molts d'aquests serveis ha calgut la intervenció de l'helicòpter de rescat per poder traslladar els ferits a instal·lacions hospitalàries.

 

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Bombers
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut