Limiten l'accés a Collsacabra per evitar aglomeracions

Els alcaldes de la zona es queixen que han de regular tot sols l'accés a l'espai natural i que ara hi ha molta afluència de visitants durant la Setmana Santa

RedaccióActualitzat

Collsacabra s'afegeix als espais naturals que regulen l'accés a la zona per evitar aglomeracions.

Els ajuntaments de Rupit i Pruit, l'Esquirol i Tavertet s'han coordinat per no tornar a patir els episodis de desbordament que es van viure l'estiu passat.

Una dotzena d'informadors ambientals, repartits en diferents carreteres d'accés, avisen els conductors quan els aparcaments i restaurants de la zona estan plens i els aconsellen dirigir-se a altres indrets. 

 

Aquest diumenge, l'afluència ha estat de rècord: a dos quarts d'onze del matí ja s'ha hagut de tancar el pas perquè ja s'havia superat l'aforament màxim. Per la pandèmia, els aforaments s'han reduït i els alcaldes de la zona lamenten que hi ha hagut moments que s'han trobat amb situacions difícils de gestionar. 

 

En les zones d'aparcament del parc de Collsacabra hi ha lloc per a 2.300 cotxes, 43 autocaravanes. Els restaurants de la zona ofereixen fins a 1.600 places per dinar. 

Els alcaldes dels tres municipis lamenten que no han rebut cap ajuda ni de la Diputació de Barcelona ni tampoc de la Generalitat, i asseguren que se senten desemparats. Àlex Montanyà, alcalde de l'Esquirol, assegura que "s'està menystenint la Catalunya interior i la vida al món rural".

 

 

Anar al contingut