Madrid

Rajoy reconeix l'esforç de la Generalitat, però manté el límit de dèficit autonòmic a l'1,5%

El president espanyol, Mariano Rajoy, reconeix l'esforç que està fent el govern de la Generalitat per reduir el dèficit públic, però rebutja flexibilitzar el límit de l'1,5% fixat per a les autonomies per aquest any. Rajoy s'hi ha referit en la sessió de control al Senat.

RedaccióActualitzat
El senador de CiU, Jordi Vilajoana, ha demanat a Rajoy que permeti a les autonomies un dèficit de l'1,7%, en comptes de l'1,5% establert. El president espanyol, però, no ho ha acceptat i ha subratllat que la desviació del dèficit del 2011 (es va tancar al 8,5%, en comptes del 6,6% previst) va ser responsabilitat, sobretot, de les comunitats autònomes. En el seu primer pas pel ple del Senat des que va arribar a La Moncloa, Rajoy ha defensat que no es pot modificar el límit perquè "l'objectiu és clar i el rumb, marcat".

El dirigent popular ha reconegut l'"esforç" de la Generalitat per reduir el dèficit els últims anys "sempre amb el suport del PP" i ha afirmat que el fet que l'objectiu del dèficit per al 2012 a Espanya sigui del 5,8% en comptes del 4,4% ja suposa una relaxació per a les autonomies. "Parlar del dèficit de l'Estat és parlar del de les seves administracions", ha conclòs. "Quan sóc als consells europeus parlo del dèficit de l'Estat i em preocupa el que passi a la resta d'administracions", ha afegit.

El cap del govern espanyol s'ha mantingut inflexible sobre el límit del dèficit el mateix dia que l'executiu del PP i les autonomies n'han parlat al Consell de Política Fiscal i Financera.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut