Madrid

Rajoy qualifica la llista unitària de "maniobra de la confusió"

El president del govern espanyol adverteix Artur Mas que les eleccions del 27-S no poden ser plebiscitàries i que farà complir la llei

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha insistit avui que els pròxims comicis catalans seran "unes eleccions autonòmiques" més, tot i les "maniobres de la confusió" que es vulguin generar, en al·lusió a la llista conjunta pactada per CDC i ERC, avalada per entitats sobiranistes.

En declaracions als passadissos del Congrés, Rajoy ha dit que "cadascú és lliure de fer el que estimi oportú i convenient", però ha advertit que "el govern espanyol farà complir les lleis", i que el PP "defensarà la Constitució espanyola, la sobirania nacional i el dret de tots els espanyols a decidir el que volen que sigui el seu país".

El cap de l'executiu ha subratllat que "aquestes són unes eleccions autonòmiques per elegir un parlament autonòmic i per a res més", i ha assenyalat que convé no generar confusió amb les afirmacions dels uns i dels altres, amb els pactes o amb les llistes.

García-Margallo diu que la llista sobiranista només vol "dinamitar Espanya"

El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha censurat que els partits que volen formar part de la llista única per a les pròximes eleccions catalanes no els uneix res llevat del "vincle" de "dinamitar Espanya".

El cap de la diplomàcia espanyola considera que cal "fer un esforç" tant dins com fora d'Espanya per contrarestar l'objectiu d'aquesta llista única. En unes declaracions posteriors als mitjans de comunicació, el ministre ha advertit que una declaració unilateral d'independència "no té cap efecte jurídic. Ho diu la Constitució, ho ha dit el Tribunal Constitucional i en el Dret Internacional té la mateixa validesa que a Donetsk, Ucraïna: cap."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut