Rajoy avisa que el govern espanyol respondrà amb "la força de la llei" per impedir l'1-O

RedaccióActualitzat

Rajoy assegura que si el Parlament aprova la llei del referèndum, el govern espanyol respondrà sense alçar la veu, però amb proporcionalitat i fermesa.

Rajoy s'ha expressat amb contundència en la clausura de la interparlamentària del PP a València. A les portes d'una setmana clau, amb la previsible aprovació de les lleis de desconnexió, Rajoy insisteix que no permetrà el referèndum de l'1 d'octubre:

"Farem complir la llei, amb tota la legitimitat i tota la força de la llei. Sense aixecar la veu i sense entrar en cap enfrontament estèril, que és el que pretenen els extremistes i radicals."

El president del govern espanyol assegura que preservarà la unitat d'Espanya:

"En un dia, alguns volen erradicar la sobirania nacional i la Constitució espanyola. No ho faran."

I ha recordat a tots els càrrecs públics que han de complir la llei. Rajoy responsabilitza el president Puigdemont, sense citar-lo directament, del que pugui passar els pròxims dies:

"El que pugui passar els pròxims dies està a les seves mans."

Rajoy assegura que anar contra les lleis és ser un govern no democràtic i acusa la Generalitat de deixar-se portar per radicals:

"Estaria bé que alguns, els que estan al capdavant d'aquesta operació i que han posat en mans del més radical que hi ha la societat catalana, desconnectin de la insensatesa, de la il·legalitat i de les absurdes amenaces d'imposar, que és del que es tracta una autocràcia."

El president del govern espanyol demana recuperar la sensatesa i optar per la via del diàleg.

"Minoria fanatitzada" a la manifestació "No tinc por"

Rajoy també ha aprofitat el seu discurs per fer una crida a la unitat per la lluita contra el terrorisme i ha titllat de minoria fanatitzada aquells que els van escridassar en la manifestació per les víctimes de dissabte passat a Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut