Una pancarta de Tsunami Veïnal a la protesta convocada per "Barcelona és imparable"
Una pancarta de Tsunami Veïnal a la protesta convocada per "Barcelona és imparable" (ACN/Eli Don)

Qui són "Barcelona és imparable", el moviment que vol un canvi de rumb a la ciutat

Es van donar a conèixer amb un manifest que han signat més de 111 entitats i 1.400 persones a títol particular

Berta SolanasActualitzat

Protesta contra l'Ajuntament de Barcelona a la plaça de Sant Jaume convocada per un moviment creat fa poc que es diu "Barcelona és imparable". 1.200 persones, segons la Guàrdia Urbana, han reclamat un canvi en la dinàmica de la ciutat.

Consideren que està immersa en una dinàmica negativa en temes com la brutícia, la seguretat i la mobilitat i ha deixat de ser un referent al món. I, sobretot, afirmen que l'Ajuntament no dialoga ni comparteix els projectes que tira endavant.

Es van donar a conèixer amb un manifest que han signat més de 111 entitats i 1.400 persones a títol particular. Majoritàriament són entitats dels sectors econòmics -hotels, apartaments, comerciants i turisme- que reclamen més ajudes. S'hi han afegit també algunes associacions de veïns i alguna entitat cultural.

Asseguren que no són anti-Colau ni tenen aspiracions polítiques i només volen donar un toc d'atenció als responsables municipals.

Tot i que diuen que no són anti-Colau, s'han vist molts cartells amb el lema 'Fora Colau'
Tot i que diuen que no són anti-Colau, s'han vist molts cartells amb el lema 'Fora Colau' (ACN/Eli Don)

D'on surt el moviment?

No és la primera vegada que es convocava una manifestació contra Ada Colau i la seva acció de govern, però sí la que s'ha preparat més a consciència: manifest, intensa propaganda a les xarxes socials, entrevistes als mitjans... tot per concentrar a la plaça de Sant Jaume el major nombre de persones possible i pressionar l'ajuntament a governar d'una altra manera, sobretot amb més diàleg.

S'autodenominen moviment i no plataforma. Diuen que són diversos i representar diferents sectors de la societat civil: hi ha associacions de veïns, gremis diversos (hotels, motor, apartaments turístics, comerç, estudiants universitaris, alguna federació esportiva, alguna entitat cultural...) El gruix forma part de sectors econòmics, no només de la ciutat de Barcelona, també de Catalunya.

Coincideixen en que se senten desatesos, que falta neteja, estan preocupats per la inseguretat que diuen que viu la ciutat, que es governa d'esquena a la ciutat i als sectors productius, que falten ajudes econòmiques i no se'ls consulta ni se'ls escolta, tampoc quan les decisions els afecten directament.

Actuen com a portaveus les direccions de les entitats que van promoure la protesta:

  • Gerard Esteva per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC)
  • Gabriel Jené, de Barcelona Oberta, els comerciants del centre de la ciutat
  • Manuel Martínez, de l'Associació de Veïns de la Barceloneta i de Tsunami Veïnal
  • Ferran Piqué, de la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya

Asseguren que no tenen cap vincle amb cap partit polític ni aspiracions d'anar a les eleccions i només volen donar un toc d'atenció i que se'ls escolti més.

El primer a reaccionar va ser Jaume Collboni, que els fa oferir una entrevista just sortir el manifest. El moviment la va rebutjar tot esperant la resposta a la concentració de dijous 21 d'octubre.

La seguretat, la neteja i la mobilitat han estat alguns dels temes més denunciats a la manifestació
La seguretat, la neteja i la mobilitat han estat alguns dels temes més denunciats a la manifestació (ACN/Eli Don)

Aquest moviment no accepta que se'l bategi com anti-Colau, tot i que acusa el govern de perdre oportunitats per a la ciutat per la seva desídia. També critiquen que l'oposició municipal no hagi estat prou contundent i que la mateixa societat no hagi protestat més.

Algunes entitats, com el Gimnàs Social Sant Pau o l'Eix Comercial Maragall, van firmar el manifesta i després se n'han esborrat. El Gremi de Restauració no ha volgut sumar-s'hi.

ARXIVAT A:
Ada Colau
Anar al contingut