Barcelona

Quatre mossos imputats per maltractar un detingut declaren que es va autolesionar

Quatre mossos d'esquadra han declarat com a imputats per un presumpte cas de maltractament a un detingut a la comissaria barcelonina de les Corts, diferent dels dos que van ser gravats per càmeres ocultes. Els mossos han negat la pallissa i han assegurat que el denunciant es va autolesionar. El motiu de la declaració és una querella presentada per un jove que va ser detingut a l'abril de l'any passat a Barcelona i que va denunciar haver estat colpejat per set mossos d'esquadra.

Actualitzat

El jove que s'ha querellat contra la policia autonòmica va ser detingut el 8 d'abril del 2006, abans que ocorreguessin aquests altres casos, al barri de Gràcia en no poder ser identificat perquè no portava documentació, i els mossos el van detenir per desobediència a l'autoritat i amenaces.

El jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona va absoldre el jove dels càrrecs de què l'acusava la policia autonòmica, en una sentència en la qual va criticar la "duresa del tracte policial i la rigorosa immobilització" a la qual se'l va sotmetre. Segons la versió del jove, el van lligar les cames per fins a tres punts, el van emmanillar i li van col·locar al cap un casc de motorista. El denunciant afirma a més que durant el seu trasllat al cotxe patrulla els agents el van agredir al cap i que, una vegada als calabossos, li van clavar puntades de peu i cops al crani.

Anar al contingut