Un míssil arrasa un barri rebel d'Alep (Foto: Reuters)
Un míssil arrasa un barri rebel d'Alep (Foto: Reuters)
Ginebra/Alep

Quatre milions de sirians, un de cada quatre habitants, necessita ajuda humanitària per subsistir

Més de quatre milions de sirians necessiten ajuda humanitària per subsistir, segons l'ONU. Són quatre vegades més que fa un any. Als països veïns ja hi ha 850.000 refugiats per la guerra civil. Mentrestant, aquest dimarts hi ha hagut un atac amb míssil que ha fet entre 20 i 50 morts a la ciutat d'Alep.

RedaccióActualitzat
Més de quatre milions de persones necessiten ajuda humanitària a Síria, quatre vegades més que fa un any. Aquesta dada facilitada per la cap humanitària de l'ONU, Valerie Amos, certifica les dificultats creixents de la població siriana després de gairebé dos anys de guerra civil. Ara mateix, doncs, un de cada quatre sirians necessita ajuda humanitària per subsistir. L'ONU també revela que ja hi ha 850.000 refugiats als països veïns, i que, al ritme actual de 5.000 per dia que abandonen Síria, el mes de juny ja n'hi haurà més d'un milió, una dada que ja anunciava fa dues setmanes l'ACNUR.

Alhora, Rússia, el principal aliat del règim de Bashar al-Assad, comença a enviar avions per evacuar alguns dels seus residents al país. Tot plegat com a conseqüència d'una guerra que aquest dimarts ha continuat amb una nova acció sagnant. A la ciutat d'Alep han mort almenys 20 persones, entre elles nens, pel llançament d'un míssil en un barri rebel, que ha quedat arrasat. També hi ha 25 desapareguts. Segons fonts de l'oposició, el projectil seria del tipus Scud, utilitzat per les forces governamentals. Aquesta ciutat del nord de Síria està sent l'escenari d'importants enfrontaments, sobretot pel control de l'aeroport, encara en mans del règim.
Anar al contingut