Puigdemont surt en llibertat i compareixerà el 4 d'octubre davant el jutge

L'expresident de la Generalitat té llibertat de moviments i podrà sortir d'Itàlia

Actualitzat

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha sortit en llibertat a les sis de la tarda. Haurà de comparèixer dilluns 4 d'octubre davant el jutge italià per la vista judicial per l'euroordre, tot i que podria declarar de forma telemàtica.

En un primer moment s'havia informat que Puigdemont no podria sortir de Sardenya, però el director de la seva oficina, Josep Lluís Alay, ha assegurat que el jutge no ha fixat cap mesura cautelar i que, per tant, l'expresident pot abandonar Itàlia si vol.

Enmig d'una gran expectació mediàtica, Puigdemont ha sortit a peu del recinte penitenciari i ha assegurat que "Espanya mai perd una oportunitat de fer el ridícul":

 


Quan els periodistes italians li han preguntat si té previst assistir al judici del dia 4 d'octubre ell ha assegurat: "Jo sempre hi soc".

La posada en llibertat de Carles Puigdemont l'ha decidit a primera hora de la tarda el Tribunal d'Apel·lació de Sàsser i l'expresident ho ha anunciat al seu compte de Twitter:

 

 

Segons ha explicat als mitjans Josep Lluís Alay, director de l'oficina de l'expresident Puigdemont, des de l'entrada del tribunal, el fiscal no ha demanat cap mesura cautelar i per tant, Puigdemont "podria marxar cap a Brussel·les ara mateix", ha dit. Carles Puigdemont ha intervingut telemàticament davant el jutge aquest migdia des de la presó de Sàsser.

La consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, ha agraït en nom del Govern el suport de les autoritats de Sardenya i l'Alguer i ha confirmat que l'expresident reprendrà la seva agenda a l'illa italiana ara que ja ha sortit de la presó. Segons Alsina, les autoritats de l'illa els han ajudat molt i han estat al seu costat "des del primer moment". 

Puigdemont ha comparegut uns minuts davant els periodistes davant la presó d'alta seguretat on ha passat la nit
Puigdemont ha comparegut uns minuts davant els periodistes davant la presó d'alta seguretat on ha passat la nit (ACN/Miquel Codolar)

Lliure sense mesures cautelars

Alay havia explicat que el jutge ha preguntat a Puigdemont si quan surti de la presó té previst anar a Espanya i que l'expresident li ha respost que no, que es quedaria a Sardenya a disposició de la justícia italiana. Finalment això no serà necessari, ja que el jutge l'ha deixat lliure sense mesures.

Segons Alay, el procés d'extradició ha de continuar perquè hi ha una ordre de detenció internacional que ara el jutge italià ha de decidir si "s'adequa al que va dir el Tribunal de Justícia de la Unió Europea".

A l'expresident de la Generalitat el van detenir ahir a l'Alguer quan va arribar a l'aeroport, en virtut de l'euroordre del Tribunal Suprem espanyol.

El jutge Llarena ha presentat al Tribunal d'Apel·lació de Sàsser l'euroordre assegurant que està "activa", i ara el jutge haurà de decidir què fa.

Un cop s'ha sabut que el jutge italià havia decidit posar en llibertat Carles Puigdemont sense mesures cautelars s'han succeït les felicitacions. En són un exemple les del president Pere Aragonès o les de l'exconseller Jordi Turull, que ha afirmat que a la cúpula judicial espanyola "els hi ha tornat a sortir el sol per la culata":

 

 

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el vicepresident, Jordi Puigneró, viatjaran aquesta nit a Sardenya. Tenen prevista l'arribada a l'illa a les 11 del matí de demà dissabte.

Jordi Sànchez, secretari general de Junts, ha dit que "l'Espanya tramposa i barroera sempre perd" i que la posada en llibertat de Puigdemont és una "nova derrota del Tribunal Suprem espanyol":

 

 

ARXIVAT A:
ItàliaCarles PuigdemontTribunal Suprem
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut