Sánchez reivindica el diàleg "avui més que mai" i diu que Puigdemont ha de ser jutjat

Actualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat "avui més que mai" el diàleg amb Catalunya, malgrat les conseqüències que pugui tenir la detenció de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, de qui ha dit que "el que ha de fer és comparèixer i sotmetre's davant la justícia".

"Avui més que mai és important reivindicar el diàleg, perquè el diàleg és l'única via perquè es retrobin els catalans que pensen de diferent manera, i també els catalans amb el conjunt de compatriotes que vivim en altres parts d'Espanya."

Sánchez ho ha assegurat aquest divendres en una compareixença de premsa a l'illa de La Palma, on ha demanat "respecte" per les decisions judicials, es prenguin on es prenguin, ja sigui a Espanya o a Itàlia.

"Compromís i reivindicació, avui més encara, del diàleg entre administracions per tal que els catalans puguin superar el trauma que va representar l'any 2017."

La primera reacció de La Moncloa a la detenció del president Puigdemont va ser poc després de saber-se la notícia. A través d'un comunicat, l'executiu espanyol assegurava, en la mateixa línia que Sánchez, que "respecta les decisions de les autoritats i tribunals italians".


Desconfiança cap a Sánchez des de l'oposició

Els líders dels partits a l'oposició al Congrés dels Diputats han celebrat la detenció de Puigdemont, però desconfien de Sánchez i del que pugui fer en relació amb el procés judicial, agafant els indults com a referència.

Pablo Casado, del Partit Popular, ha demanat a Sánchez "que es comprometi a fer tot el possible perquè el senyor Puigdemont sigui extradit d'Itàlia a Espanya i es posi a disposició judicial del Tribunal Suprem".

Pablo Casado, durant la compareixença d'aquest matí (Rodrigo Jiménez / EFE)

Per la seva banda, la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha ironitzat sobre el paper que pot tenir el president del govern espanyol.

"Jo no espero que Sánchez ajudi, el que sí que espero és que no posi pals a les rodes."

Arrimadas ha afegit que Puigdemont, "un pròfug que va declarar la independència d'una part d'Espanya, pot posar en perill l'estabilitat del país perquè Sánchez ha escollit els seus com a socis".

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontPedro SánchezProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut