El president de la Generalitat té decidit sotmetre's a la qüestió de confiança després de la Diada (ACN)
El president de la Generalitat té decidit sotmetre's a la qüestió de confiança després de la Diada (ACN)
Barcelona

Puigdemont manté que se sotmetrà a la qüestió de confiança la segona quinzena de setembre

Esquerra Republicana ha plantejat aquest dilluns fer el debat abans de l'11 de setembre

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, manté la seva intenció de sotmetre's a la moció de confiança durant la segona quinzena de setembre. Aquest dilluns, el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, li ha demanat que ho fes abans de l'11 de setembre. Des de Presidència, s'afirma que així ho van pactar el president i el vicepresident Junqueras.

Joan Tardà ha defensat avançar el calendari amb un objectiu:

"Perquè com que estem convençuts que la qüestió de confiança no solament serà exitosa sinó que permetrà accelerar el procés, creiem que els ciutadans de Catalunya ens mereixem celebrar la nostra Diada Nacional després d'un èxit de la qüestió de confiança en el Parlament de Catalunya."

Des del Partit Demòcrata Català, la nova coordinadora, Marta Pascal, insisteix que la importància de la moció de confiança no és la data, sinó que la CUP hi doni suport. I sobre la possibilitat d'un Referèndum Unilateral d'Independència, defensa que és una opció que no s'ha de descartar. El republicà Joan Tardà ha anat més enllà en el sentit de si s'ha d'incorporar a la qüestió de confiança, tal com demana la CUP. Ha insistit que la moció primer va lligada amb l'aval als pressupostos. Després, diu, es pot parlar i incloure, si cal, altres peticions.

Anar al contingut