Puigdemont crida a derrotar el "tripartit del 155" en "les eleccions més transcendents"

Junts per Catalunya presenta la seva llista a Bèlgica amb Carles Puigdemont i la majoria dels membres de la candidatura

RedaccióActualitzat

La precampanya electoral del 21D passa per Bèlgica. Junts per Catalunya ha presentat la seva candidatura des d'Oostkamp, a Bèlgica, en un acte amb el president i candidat, Carles Puigdemont, i els consellers que són al país. A més, una nodrida representació dels candidats ha viatjat a primera hora cap a Brussel·les.

Puigdemont ha aprofitat la presentació de la llista per llançar un missatge contundent contra l'estat espanyol i el que ha anomenat "el tripartit del 155". Segons el candidat de Junts per Catalunya, les eleccions del 21D són transcendents:

"Són les eleccions més trascendents de la nostra història i no han de ser els altres els que escriguin la nostra història."

Puigdemont assegura que la seva candidatura representa l'esperança, enfront d'aquells que encarnen la por i la resignació. Puigdemont afirma que el mandat de l'1 d'octubre és vigent.

 

Puigdemont ha elogiat la confecció de "la llista que Rajoy no voldria que guanyés". El president ha donat les gràcies a tots els que són a la llista, però també, i especialment, al seu partit, el PDeCAT, al qual ha agraït la generositat per poder confeccionar la candidatura de Junts per Catalunya.

"Ens cal ser militants de Catalunya. La cosa no va només de partits, va de Catalunya."

Puigdemont creu que la candidat de Junts per Catalunya és "una llista alternativa que és la que més s'assembla a aquella llista d'unitat que molts demanen". I vol enviar un missatge cap als que han donat suport a l'aplicació de l'article 155:

"Hem de dir a la gent del 155 que a Catalunya la democràcia no es toca, no es retalla, no s'empresona, no se l'envia a l'exili i no es retoca amb porres de la policia."

El candidat de JxCat ha insistit a preguntar a Europa i Espanya si acceptaran el resultat que surti de les urnes. Creu que el 21D és una oportunitat per enviar un missatge per derogar el 155.

"No hi ha cap crim a defensar el que la gent ha votat."

A Europa: "Ja n'hi ha prou de permetre-ho tot"

Puigdemont també repta la Unió Europea a deixar de donar suport a Rajoy si el 21 de desembre el PP és derrotat a les urnes.

"Europa, que ha donat aquest suport acrític, a vegades immoral, a la carta blanca que li ha donat el senyor Rajoy perquè li resolgui el que per a ells és un problema - li han deixat fer de tot - que vegi que se li ha acabat el crèdit el dia 21. I l'ha de tornar, aquest crèdit. I ja n'hi ha prou de permetre-l'hi tot."

"Europa, si el dia 21 vol continuar sent davant del món i vol donar lliçons per exemple a la Xina, o a Turquia. Si vol donar lliçons amb autoritat moral, el primer que ha de fer és no permetre que a casa seva es violin drets civils."

A l'Estat i al govern espanyol, Puigdemont també els ha fet una pregunta contundent:

"Si el 21D, la voluntat dels catalans és la que descric, trauran les seves grapes untades d'autoritarisme?"

Puigdemont ha estat rebut amb una gran ovació i crits de "president, president" quan ha pujat al faristol per fer el seu discurs. Ja a l'entrada, l'arribada del president i candidat de Junts per Catalunya ha aixecat gran expectació:


Abans del discurs de Carles Puigdemont, la directora de campanya, Elsa Artadi, ha donat la benvinguda a tots els presents i ha recordat aquells que avui no podien ser a Bèlgica, com els consellers de la candidatura que són a la presó, o Jordi Sànchez, o fins i tot Lluís Guinó, membre de la mesa a qui el Suprem ha retirat el passaport com a mesura cautelar per la querella per rebel·lió i sedició.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàArticle 155Independència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut