Puigdemont: "Quan el govern espanyol diu que està disposat a tot, vol dir a tot"

En l'entrevista emesa aquest dissabte a TV3, Puigdemont pregunta a PP, PSC i el rei per què no diuen que rebutgen la violència

RedaccióActualitzat

El programa "Preguntes freqüents", de TV3, ha entrevistat el president Carles Puigdemont aquest dissabte a la nit. Ricard Ustrell s'ha desplaçat a Brussel·les per parlar amb el president.

En l'entrevista, Carles Puigdemont explica que se segueix considerant president de la Generalitat. "No sóc expresident", diu, "sóc president de la Generalitat i la meva destitució és il·legal". I continua Puigdemont: "el meu deure és defensar el que van votar votar els catalans". I afegeix que "no contempla cap altre escenari que el poble no digui "no" al 155 i "si" al govern legítim de Catalunya":

Puigdemont explica que només es "pot plantejar el retorn en condicions de normalitat" i que "l'estada a Bèlgica serveix per assenyalar als ulls del món els abusos de l'Estat".

Sobre les suposades advertències de violència per part del govern espanyol, en cas que Puigdemont i el seu govern haguessin desplegat la república catalana, Puigdemont es pregunta per què hi ha qui no rebutja la violència expressament:

"Jo ho he dit clarament: no vull violència. Jo estic compromès amb la no violència per tirar endavant aquest procés. Però jo no he sentit a ningú del Partit Popular, ni del Partit Socialista, ni de l'estat espanyol, ni del cap d'Estat, que estiguin disposats a renunciar a la violència, per exemple per conseguir la unitat d'Espanya que és una cosa perfectament legítima"

I afegeix:

"Quan el govern espanyol diu a dins i a fora, a l'estranger... quan representants del govern espanyol diuen que "estan disposats a tot". Quan l'estat espanyol conjuga l''a tot' vol dir 'a tot'. I ho sabem. Sabem que vol dir estar disposats a tot, i jo no estic disposat a tot"

L'entrevista s'ha enregistrat aquesta setmana a Brussel·les. En la conversa, Puigdemont fa una reclamació al líder del PP català, Xavier García Albiol, que aquesta setmana s'oferia per viatjar a Brussel·les per fer un cara a cara amb ell:

"Demano a García Albiol que, si vol debatre amb mi, em permeti fer-ho a Barcelona"

Carles Puigdemont es pregunta si el govern espanyol acceptarà el resultat de les urnes. "Crec que tenim dret a saber-ho abans d'anar a votar", explica a Ricard Ustrell.

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DProcés catalàIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut