Puigdemont sobre la declaració de Junqueras: "Discurs de grandesa política"
Carles Puigdemont

Puigdemont sobre la declaració de Junqueras: "Discurs de grandesa política"

Totes les reaccions: des l'"endavant" de Torra fins la qualificació de "cinisme pur" de Rivera

Actualitzat

L'esperada declaració d'Oriol Junqueras davant del Tribunal Suprem, el primer interrogat en el judici del procés, es reflecteix en les reaccions a la xarxa.

Des del suport dels presidents Torra i Puigdemont, que ha qualificat la declaració de "discurs de grandesa política", fins a la desqualificació d'Albert Rivera, que l'ha considerada de "cinisme pur", reflecteixen el seguiment i l'interès que ha aixecat la primera intervenció pública del president d'ERC des que va ser empresonat.

El president de la Generalitat, Quim Torra, destaca alguna de les frases d'Oriol Junqueras en la seva declaració com un "gran exemple i dignitat".

 

Carles Puigdemont, que segueix el judici des del seu exili a Bèlgica, qualifica al declaració de Junqueras de "discurs de grandesa política" que farà "caure les màscares".

 

També des de Brussel·les, l'exconseller d'ERC Toni Comín veu en la convicció ferma de Junqueras la representació d'independentistes i demòcrates.

 

Rivera: "cinisme pur"

Entre els representants dels partits polítics, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, i el del PP, Pablo Casado, han desqualificat Junqueras quan ha dit "estimo Espanya". Rivera ha dit que és "cinisme pur", mentre Casado assegura que dir-ho és "incompatible amb acabar amb la seva democràcia".

Pablo Casado ha qualificat la declaració de Junqueras de "míting".

El diputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya Carlos Carrizosa ha acusat Junqueras de ser el màxim responsable de "portar la pobresa a Catalunya", al "laberint polític i al bloqueig" i ha reblat que no n'acceptaran cap lliçó.

"No acceptarem lliçons de democràcia de qui va voler carregar-se la democràcia."

En la mateix línia, el líder de Societat Civil Catalana, SCC, José Ramón Bosch, ha rebatut Junqueras dient que és un "colpista que s'ha mofat de l'Estat".

 

Totalment oposada és l'opinió de Mireia Boya, de la CUP, que agraeix a Junqueras la seva defensa del dret a l'autodeterminació.

 

Els consellers

Pel que fa al govern de la Generalitat, els consellers també s'han expressat en suport a Oriol Junqueras a la xarxa.

Des del primer moment, el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, ha destacat les primeres paraules de Junqueras, que s'ha considerat un "pres polític".

 

 

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, considera necessari escoltar la declaració de Junqueras amb independència del que pensi cadascú.

 

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, primer amb un breu "immens", i després ironitza sobre el perquè es manté Junqueras "tancat i callat".

 

Ester Capella, consellera de Justícia, es confessa "commoguda" davant la defensa de Junqueras dels drets fonamentals i la democràcia, i com la consellera de Salut, Alba Vergés, destaca l'afirmació de Junqueras "votar no és un delicte, impedir-ho per la força, sí".

 

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, considera propi d'un "Estat demofòbic" el "sistema hereu del franquisme" que jutja el procés.

 

ARXIVAT A:
Judici procésQuim TorraCarles PuigdemontAlbert RiveraToni Comín
Anar al contingut