El conseller d'Interior, Felip Puig
El conseller d'Interior, Felip Puig
Barcelona

Puig avisa que actuarà contra les acampades si els alcaldes l'hi demanen

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha valorat positivament la normalitat amb què van discórrer les manifestacions d'aquest diumenge a les principals ciutats catalanes, on assegura que el diàleg previ amb els organitzadors va ser clau. Tot i això, sobre les acampades d'indignats que encara hi ha en algunes places catalanes, Puig ha afirmat que caldrà actuar d'alguna manera, i que ho farà si els alcaldes l'hi demanen.

Actualitzat
L'endemà de la marxa multitudinària que van acollir els carrers de Barcelona, el conseller d'Interior s'ha mostrat satisfet, en declaracions a "Els matins" de TV3, per l'absència d'incidents. "Vull agrair als organitzadors el servei d'ordre que els van organitzar i posar en joc". Puig també ha destacat "l'intercanvi de diàleg" entre el govern i l'organització, que "va haver-hi en les hores i els dies previs a la manifestació".

Pel titular d'Interior, tot plegat va permetre que "tot anés com la gent esperava" i que "la gent es pogués manifestar" sense aldarulls ni incidències. En una roda de premsa per presentar el dispositiu de trànsit pel cap de setmana de Sant Joan, Puig també ha explicat que s'ha posat a disposició de tots els alcaldes de les poblacions on encara hi ha acampades i que creguin que hi pot haver un risc, sobretot tenint en compte la revetlla d'aquest dijous.

"Si no hi ha risc no hi podem intervenir, però és evident que no es poden mantenir de manera indefinida, per això estic a disposició dels ajuntaments, si consideren que hi pot haver col·lisió amb la revetlla", ha dit el conseller, que ha afegit que l'alcalde en funcions de Barcelona, Jordi Hereu, no s'ha posat en contacte amb ell.

Marxa festiva i pacífica


La manifestació va transcórrer darrere una pancarta amb el lema "El carrer és nostre, no pagarem la seva crisi" i de manera pacífica i molt reivindicativa, i va permetre als indignats demostrar que continuen tenint suport i desmarcar-se inequívocament de la violència. Tambors i xiulets van amenitzar la multitudinària marxa, en què, com és habitual en aquestes cites, les xifres d'assistents ballen.

La Conselleria d'Interior, després d'oferir diferents dades, que anaven des de les 5.000 persones, en un primer balanç, fins a les 20.000, calcula que finalment n'hi van participar encara no 50.000, mentre que els organitzadors parlaven de 260.000. La Guàrdia Urbana, en canvi, xifrava la participació en 75.000 persones.

A la capital catalana, la marxa era una prova de foc per al moviment després dels aldarulls d'aquesta setmana a les portes del Parlament. També hi ha hagut manifestacions a Tarragona, Lleida i Girona. I a la capital de l'Estat, Madrid, així com en altres capitals espanyoles, els indignats també s'han manifestat de manera pacífica i reivindicativa.
Anar al contingut