Madrid

El moviment 15-M torna a sortir massivament al carrer a Madrid

El moviment 15-M torna als carrers. Aquest diumenge ha convocat manifestacions a mig centenar de ciutats de tot l'Estat. A Madrid, ha reunit més de 50.000 persones, segons els organitzadors, que han passejat per tota la ciutat i que s'han concentrat durant més d'una hora a la font de Neptú. La protesta ha estat totalment pacífica i molt reivindicativa. La policia els ha impedit l'accés al Congrés dels Diputats, però no s'ha produït cap mena d'incidents.

Actualitzat
Un mes i quatre dies després de l'inici de les seves protestes, el moviment 15-M ha tornat a demostrar la seva força amb una manifestació massiva.

Madrid n'ha donat el tret de sortida i n'ha situat el llistó ben alt. Fins a 54.000 persones, segons els organitzadors, s'han llançat als carrers convocades pels moviments 15-M, Democràcia Real Ja i altres associacions de barris i treballadors. Sota un fort sol, han fet molt soroll en contra de la política econòmica actual i del Pacte de l'Euro. La policia rebaixa la xifra a 30.000 participants.

La manifestació ha començat d'una manera peculiar. Ha arrencat ben aviat, entre les nou i les onze del matí, en sis cantons de la ciutat, i ha anat avançant pels barris recollint suports. A poc a poc, cadascuna d'aquestes columnes ciutadanes s'han anat sumant fins a arribar a la font de Neptú.

L'objectiu dels manifestants era caminar plegats cap al Congrés dels Diputats i fer-hi sonar la "Novena simfonia" de Beethoven a dos quarts de dues del migdia. La Policia Nacional ho ha impedit amb un gran dispositiu que ha tancat i barrat el pas a tots els carrers pròxims a la casa dels diputats. La subdelegació del govern ja havia avisat que no permetria una concentració al Congrés.

La manifestació ha tingut un caràcter molt festiu i reivindicatiu. No hi ha hagut cap incident en una jornada molt pacífica. Els indignats han expressat la seva oposició al Pacte de l'Euro, l'acord a què van arribar els països de la zona de la moneda única per superar la crisi.

A partir de les tres de la tarda, la gentada ha anat abandonant els voltants de la font per anar a menjar o per trobar una mica d'ombra sota el sol madrileny. L'atenció dels indignats a Madrid passa a les vuit del vespre a la Puerta del Sol, on està prevista una assemblea.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut