PSOE, Unides Podem i ERC milloren resultats després del pacte de govern, segons el CIS

PP es manté, i Ciutadans i Vox baixen en expectativa de vot respecte a les eleccions generals del novembre

RedaccióActualitzat

El PSOE tornaria a guanyar les eleccions generals si ara es convoquessin, segons l'últim baròmetre del CIS, i ampliaria el seu avantatge respecte al Partit Popular. El PP continuaria darrere els socialistes, però perdria suports.

També baixen en expectativa de vot Ciutadans i Vox si en fixem en els últims resultats electorals, mentre que Unides Podem, amb la suma de les seves confuències, milloraria resultats i recuperaria la tercera posició, davant de Vox.

Per la seva banda, Esquerra Republicana pujaria lleugerament -3 dècimes-; en canvi, Junts per Catalunya retrocediria i acusaria un descens important.


El PSC, davant d'ERC a Catalunya

A Catalunya, hi hauria un canvi en el partit més votat respecte als resultats de les últimes eleccions generals. El PSC aconseguiria quedar primer, i prendria el lloc a ERC, que va guanyar les eleccions del 10 de novembre.

Esquerra es mantindria pràcticament igual, amb una una lleugera pujada, i Junts per Catalunya baixaria en intenció de vot, també unes dècimes.

Segons aquest baròmetre, Ciutadans millora un punt.


Primer baròmetre des del pacte PSOE-Unides Podem

El baròmetre d'opinió del mes de gener és la primera enquesta del CIS amb intenció de vot des de la investidura de Pedro Sánchez i la formació del govern de coalició del PSOE i Unides.

Els socialistes es mantindrien al capdavant amb una estimació de vot del 30,4%, dos punts més que el CIS del desembre, i amplirien així fins a 10 punts el seu avantatge respecte al PP.

El populars, en canvi, es mantindrien en el segon lloc, amb una estimació de vot del 19,9%.

Unides Podem, soci de govern del PSOE, superaria Vox i pujaria fins al 13,8%. El partit d'extrema dreta retrocedeix fins al 13,4%.

Les prop de 3.000 entrevistes del CIS es van fer entre el 2 i el 13 de gener coincidint amb el debat d'investidura de Pedro Sánchez i quan es començava a saber qui serien els ministres del nou gabinet.

A Catalunya, la Junta Electoral Central va decidir el 4 de gener retirar l'escó al president del govern, Quim Torra, després de la seva condemna, i  el dia 6 Carles Puigdemont i Toni Comín van aconseguir ser eurodiputats. El dia 9 es va confirmar la inhabilitació d'Oriol Junqueras com a eurodiputat.

ARXIVAT A:
PSOEPPVoxCsUnides PodemERCJxCat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut