El conseller de la Presidència andalús, Elías Bendodo

PSOE i Vox, contra el nomenament de Millo: "Un senyor que ni és d'Andalusia ni la coneix"

Vox considera aquesta secretaria "un altre "xiringuito" de col·locació" i el PSOE ha lamentat la "falta de respecte al poble andalús"

RedaccióActualitzat

Creuament de retrets al Parlament andalús pel fitxatge de l'ex-delegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo com a secretari general d'Acció Exterior de la Junta. Vox i els socialistes han carregat contra la decisió de l'executiu popular.

El conseller de la Presidència andalús, Elías Bendodo, del PP, ha defensat aquest divendres el nomenament de l'ex-delegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo com a secretari d'Acció Exterior de la Junta.

 

Durant la sessió de control parlamentari al govern, Bendodo ha sostingut que aquest "no és un càrrec nou, sinó un centre directiu que existeix des de fa molts anys" i ha dit que tots els nomenaments de la Junta es fan seguint els criteris de capacitat i adequació al càrrec.

"La persona elegida té la qualificació professional i l'experiència necessària per al càrrec, és la persona adequada per a la feina. Millo té vinculacions amb Andalusia, coneix aquesta terra i pot fer una magnífica gestió."

 

La diputada de Vox Luz Belinda Rodríguez ha opinat que aquest nomenament "sobra" i ha dit que aquesta secretaria és "un altre xiringuito de col·locació d'amics que no canviarà".

 

A més de considerar un "escàndol" l'elecció d'algú "sota el mandat del qual es va fer un referèndum d'autodeterminació".

"Un home que va sostenir el govern del corrupte Pujol. Un home que va votar les lleis lingüístiques i supremacistes que ens han portat fins on som avui."

 

Pel PSOE, Ángeles Férriz ha lamentat la "falta de respecte al poble andalús", perquè Millo no sap res d'Andalusia.

"L'últim que ens faltava per veure és que vostès posessin, per portar les relacions d'Andalusia amb Europa, un senyor que ni és d'Andalusia ni la coneix. M'imagino que en una comunitat tan petita com la nostra, amb només 8 milions i mig d'habitants, no han trobat cap andalús o andalusa amb talent."

 

Elías Bendodo ha explicat que "hi ha moltíssims andalusos fora d'Andalusia que durant molts anys han estat abandonats", per la qual cosa considera que "té sentit" l'existència d'aquesta àrea, i ha lamentat les crítiques per no haver triat un andalús.

"Jo no entenc que un andalús pugui ser president de la Generalitat, que ho ha estat, i un català no pugui defensar els interessos d'Andalusia. A Andalusia, qualsevol espanyol pot tenir el seu lloc i l'acollim amb els braços oberts vingui d'on vingui."

El conseller de la Presidència andalús ha recordat a Vox que no han nomenat "el senyor Torra, sinó qui ha defensat la unitat d'Espanya a Catalunya".

ARXIVAT A:
AndalusiaEnric Millo
Anar al contingut