Seu de la Diputació de Barcelona
Els resultats a la Diputació plantegen una aritmètica complicada sense grans majories

PSC i Comuns tanquen un acord a la Diputació de Barcelona, però sense majoria

PSC i Comuns no sumen una majoria suficient i els caldria més suport, que podria sortir dels 4 diputats del PP

El PSC i En Comú Podem han tancat un acord per governar la Diputació de Barcelona. El pacte, però no suma una majoria suficient i els caldrien més suports. Podrien ser els 4 diputats del PP que s'ha mostrat disposat a facilitar un govern socialista a la Diputació de Barcelona. Els Comuns, per ara, rebutgen els vots dels populars.  

L'acord donaria la presidència de l'ens a la socialista Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, mentre que la vicepresidència seria per Candela López regidora de Movem Castelldefels.

Segons el comunicat de les dues formacions, l'acord fixa un seguit de compromisos que han de marcar les "línies mestres" del pla de mandat: sostenibilitat i objectius de l'Agenda 2030; autonomia del govern local; innovació i la transparència; equitat i cohesió social; lluita contra el canvi climàtic; igualtat; cultura i educació; prosperitat sense deixar ningú enrere, i patrimoni i memòria democràtica.

Lluïsa Moret seria la presidenta de la Diputació si el pacte obté prou suports
Lluïsa Moret seria la presidenta de la Diputació si el pacte obté prou suports (ACN/Sílvia Jardí)

Els calen més vots

Els 17 diputats del PSC i els 5 dels comuns sumen 22, per tant, es queden a 4 de la majoria absoluta que està fixada en 26.

Per la seva banda Junts (12) i ERC (11), que sumen 23, mantenen negociacions per intentar un acord alternatiu.

Hi ha diversos factors que poden acabar decantant la balança: el vot dels 4 diputats del PP, la posició final de dos diputats independents de Junts i el diputat de Tot per Terrassa.

Què votaran els independents de Junts?

La direcció de Junts va decidir no reeditar l'acord amb el PSC a la Diputació, però això no vincula dos independents de la formació: l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i l'alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès.

Els quatre membres del PP podrien repetir una fórmula semblant a la que ha donat l'alcaldia de la ciutat de Barcelona al socialista Jaume Collboni.

ARXIVAT A:
PSCEn comúEleccions municipals 2023
Anar al contingut