Imatge d'un home amb diversos calçots a la mà
La festa és un dels actes centrals de la temporada del calçot
Valls

Prop de 40.000 visitants assistiran a la Gran Festa de la Calçotada aquest diumenge

Aquest diumenge es necessitaran prop de 100.000 calçots per satisfer la gana d'uns 35.000 o 40.000 visitants que espera la Gran Festa de Valls.

RedaccióActualitzat
Aquest diumenge es necessitaran prop de 100.000 calçots per satisfer la gana d'uns 35.000 o 40.000 visitants que espera la Gran Festa de la Calçotada de Valls. La celebració és el pòrtic de la temporada dels calçots, que es desenvolupa entre novembre i abril amb actes tan tradicionals com el mercat, que s'omple de venedors i curiosos. Segons l'organització, als calçots que es preveu consumir als carrers i places cal sumar-hi els que es menjaran als 150 restaurants i masies que inclouen a les cartes aquesta varietat de ceba tendra.

Aquest acte central ve precedit d'una excel·lent collita, que ha arribat fins als 10 milions de calçots. Així doncs, s'augura que l'Alt Camp rebrà entre 350.000 i 400.000 visitants, que injectaran econòmicament al territori entre 15 i 16 milions d'euros. La Gran Festa de la Calçotada és un esdeveniment conegut arreu ja que fins i tot la cadena japonesa Nippon TV, amb més de 20 milions d'espectadors, assistirà aquest any a la cita.

A més, dues agències de viatges han organitzat grups de turistes perquè assiteixin a la Gran Festa. Tots ells estan interessats en el concurs de menjar calçots, en el qual participen una vintena de persones. Entre elles, el presentador de la cadena japonesa, que intentarà batre la marca de l'any passat de 288 calçots, és a dir, 2,735 quilos de ceba tendra.
Anar al contingut