La foto de família de la Fundació Movem, que s'ha presentat al Palau de Pedralbes, a Barcelona
La foto de família de la Fundació Movem, que s'ha presentat al Palau de Pedralbes, a Barcelona

Prop de 1.500 companyies creen una aliança per "accelerar" la transició cap a la mobilitat sostenible a Catalunya

Actualitzat

ACN Barcelona - El Palau de Pedralbes ha acollit aquest dijous el naixement d'una aliança per "accelerar" la transició cap a una mobilitat sostenible. Així ho ha presentat el president de la iniciativa, Sergio Alcaraz, que l'ha batejat amb el nom de Fundació Movem, integrada per nou clústers que representen 1.466 companyies dels àmbits de l'automoció, el transport, l'energia i la mobilitat, entre d'altres. Alcaraz ha destacat la importància de "la col·laboració" entre les firmes que integren aquesta xarxa "per transformar el teixit industrial". El president del projecte ha explicat que el paper de Movem és "el punt d'unió" de totes aquestes empreses per desenvolupar la feina conjunta.

El president de la fundació ha definit onze línies de treball repartides en quatre "grans eixos": materials sostenibles, connectivitat i automatització industrial, col·laboració i talent "com a estratègia de supervivència" i innovació com a palanca per poder fer la recerca en noves formes i el desenvolupament de l'energia. 

Alcaraz ha fixat assolir objectius a curt, mig i llarg termini en els propers tres anys. El representant de la iniciativa ha incidit en què Movem neix per "fomentar i promoure" projectes col·lectius i transversals. 

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha qualificat de "molt bona notícia" la posada en marxa de la Fundació Movem i ha subratllat que "des del minut u" li va semblar "una bona iniciativa" per donar-hi suport. Torrent ha dit que és "una integració de les diferents visions" que concentra el sector de la mobilitat. 

El titular d'Empresa i Treball, però, ha afirmat que cal "anar a més" i que Movem creixi amb més empreses. En aquest sentit, Torrent també ha posat l'accent "en atraure inversió estrangera, especialment en aquelles noves cadenes de valor que agafen autonomia com la de la bateria i la de l'hidrogen".

Anar al contingut