Exterior de la presó d'Estremera, on han passat la nit Junqueras i 6 dels consellers del govern Puigdemont
Madrid

Primera nit a la presó de Junqueras i vuit consellers del govern Puigdemont

Junqueras, Romeva, Turull, Mundó, Rull, Forn, Vila, Borràs i Bassa estan agrupats en dos centres penitenciaris, tot i que en un primer moment havien d'ingressar en cinc centres diferents

RedaccióActualitzat

Nou consellers del govern de Puigdemont han passat la primera nit a la presó. Tot i que en un primer moment havien d'ingressar en 5 centres penitenciaris diferents, el Ministeri de l'Interior va optar finalment per reagrupar-los en dos penals.

Junqueras, Romeva, Turull, Mundó, Rull, Forn i Vila -fins que en surti un cop dipositada la fiança de 50.000 euros- són al centre penitenciari d'Estremera, a uns 70 quilòmetres de Madrid; i Borràs i Bassa, a la presó de dones d'Alcalá-Meco, a uns 40 quilòmetres.

Canvi de centres penitenciaris

Els últims consellers cessats pel govern espanyol en arribar a la presó, en aquest cas a Estremera, van fer-ho a un quart d'onze de la nit, més de tres hores després de sortir de l'Audiència Nacional, on la jutge Lamela els va decretar presó incondicional.

 

Els primers d'arribar-hi van ser Oriol Junqueras i Joaquim Forn, ja que tots dos hi havien estat designats inicialment. Segons el Ministeri de l'Interior, el canvi de centres es va produir després d'una conversa entre la jutge Lamela i la Secretaria d'Institucions Penitenciàries, sota el paraigua del ministre Zoido, per "criteris organitzatius" i per facilitar la feina de les defenses. De fet, els nou investigats comparteixen advocats. Per una banda, els membres del PDeCAT, i per l'altra, els d'ERC.

Argumenten també que aquesta és una de les presons més modernes de l'estat espanyol i que, fins i tot, disposa d'una sala de videoconferència per si els advocats han de fer alguna reunió. Aquest centre penitenciari es va inaugurar el 2008 i està localitzat a l'est de Madrid limitant amb la província de Conca.

Institucions Penitenciàries va descartar enviar-los a Soto del Real, on hi ha Jordi Sànchez i Jordi Cuixart des del 16 d'octubre, per "preservar-ne el funcionament ordinari" ja que aquesta presó "ja suporta prou pressió".

Junqueras, Romeva, Turull, Mundó, Rull, Forn i Vila són al mòdul d'ingressos en cel·les de dos i aquest divendres rebran la visita dels seus advocats que, entre altres coses, els han de dur efectes personals.

 

Bassa i Borràs, sense canvi de centre

En el cas de Borràs i Bassa, van arribar a Alcalá-Meco cap a les set del vespre. En el seu cas no hi va haver cap canvi, ja que aquesta és l'única presó de dones de la Comunitat de Madrid. Aquest matí també rebran la visita dels seus advocats.

Durant l'arribada als centres penitenciaris dels diferents consellers cessats es van poder sentir crits constants de "Visca Espanya".

ARXIVAT A:
IndependènciaProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut