Treballadors a la central nuclear Fukushima
Treballadors a la central nuclear Fukushima

Primer mort al Japó per un càncer provocat per l'accident nuclear de Fukushima

L'home va estar exposat a radiacions quan va treballar a la central just després de l'accident del 2011, entre el març i el desembre d'aquell any

Actualitzat

Un treballador de Fukushima ha mort per les radiacions a les quals va estar exposat en treballar a la central nuclear després de l'accident de 2011. És la primera vegada que el Japó atribueix una mort al desastre nuclear.

L'home tenia uns 50 anys i ha mort d'un càncer de pulmó que li van diagnosticar el febrer del 2016. Havia treballat en diverses plantes nuclears del Japó i havia participat en els treballs d'emergència a la central, just després de l'accident, entre el març i el desembre d'aquell any.

El Ministeri de Sanitat, Treball i Benestar ha ordenat que la família del treballador hauria de rebre una compensació.

 

Milers de treballadors han participat en les feines de neteja i desmantellament de la central des de l'accident. El Japó va acceptar fa temps que l'exposició a la radiació havia provocat malalties en quatre treballadors de Fukushima.

TEPCO, l'operadora de la planta nuclear, ha rebut demandes d'afectats que reclamen ser compensats.

 

Notícia relacionada: El reactor nuclear de Fukushima emet radiacions rècord que poden ser mortals

 

El pitjor accident nuclear des de Txernòbil

La central nuclear Fukushima es va veure greument afectada pel terratrèmol i posterior tsunami de l'11 de març del 2011, que va arrasar la costa del Japó. 18.000 persones hi van morir, i desenes de milers van haver de marxar de casa.

Fukushima estava preparada per resistir els efectes d'un terratrèmol, però no pas l'impacte del tsunami posterior. L'accident es considera el pitjor de la història des del de Txernòbil, a Ucraïna, el 1986.

ARXIVAT A:
JapóFukushimaCàncerContaminació
Anar al contingut